Κορονοϊός: Πιο αυστηρά τα μέτρα στη Βρετανία, αλλά η εικόνα στα ΜΜΜ δεν άλλαξε! (pic)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Πιο αυστηρά τα μέτρα στη Βρετανία, αλλά η εικόνα στα ΜΜΜ δεν άλλαξε! (pic)
Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από σήμερα (24/03) επιβάλλει τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, αλλά οι πολίτες του δεν έβαλαν μυαλό.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή να μείνει ο κόσμος στα σπίτια του, να κλείσουν τα καταστήματα και να σταματήσουν όλες οι κοινωνικές συναθροίσεις, στην προσπάθεια να σταματήσει η διάδοση του κορονοϊού, μετά τους 335 νεκρούς στη χώρα.

Τα εν λόγω μέτρα δεν έχουν προηγούμενο σε καιρό ειρήνης, θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες κι επιβλήθηκαν για να αποτραπεί ενδεχόμενη κατάρρευση της κρατικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS).

Βέβαια, υπήρξαν και οι διαμαρτυρίες για το γεγονός πως οι οδηγίες προκαλούν σύγχυση ή πως δεν αρκούν. Ο Υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης Μάικλ Γκόουβ, δήλωσε στο BBC πως «Έχει απολύτως κρίσιμη σημασία, για να εξασφαλίσουμε πως η Εθνική Υπηρεσία Υγείας είναι όσο ισχυρότερη γίνεται, ώστε περιορισθεί η διάδοση. Αυτό σημαίνει περιορισμό της κοινωνικής επαφής και συμμόρφωση με τις συμβουλές που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ο κόσμος πρέπει να μείνει στο σπίτι για να προστατευθεί και να προστατεύσει την NHS, για να σωθούν ζωές».

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, βάσει των οποίων οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους για πολύ συγκεκριμένους λόγους, έχουν να κάνουν με το να πάνε στο σουπερμάρκετ ή για να αθληθούν μια φορά την ημέρα κι ανακοινώθηκαν αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, από τον Τζόνσον.

Πάντως, την πρώτη ημέρα εφαρμογής τους, οι εικόνες δεν άλλαξαν και πολύ από την... κανονική καθημερινότητα. Ο κόσμος αψήφησε τα μέτρα και τους ελέγχους ή τα πρόστιμα που προαναγγέλθηκαν και γέμισε ξανά το μετρό, τα τρένα και τα λεωφορεία.