Ουχάν η Λομβαρδία: Σε απομόνωση όλη η περιφέρεια και άλλες 12 πόλεις!

Gazzetta team
Ουχάν η Λομβαρδία: Σε απομόνωση όλη η περιφέρεια και άλλες 12 πόλεις!
Απομόνωση όλης της Λομβαρδίας και 12 μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένων και των γύρω περιοχών τους, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση!

Σε απομόνωση κήρυξε η ιταλική κυβέρνηση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο, μετά τα πολλαπλά κρούσματα και τους θανάτους από τον κοροναϊο!

Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά.

Πέρα από τη Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, Άστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Θυμίζουμε, στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, ενώ 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έφτασαν τα 5.883. Οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με την Παρασκευή.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).