Τούρκος βαρκάρης στον ΣΚΑΙ: «Χαιρετίσματα στην Τασούλα και στον Γιάννη» (vid)

Gazzetta team
Τούρκος βαρκάρης στον ΣΚΑΙ: «Χαιρετίσματα στην Τασούλα και στον Γιάννη» (vid)
Το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ποταμό Άρδα στα σύνορα Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, έδειξε με τρόπο ανάγλυφο αυτό που ξέρουν σχεδόν όλοι και αφορά τις σχέσεις των ακριτών της χώρας μας με τους Τούρκους των περιοχών αυτών.

Για λογαριασμό του ΣΚΑΙ λοιπόν, ο Μ. Κωστίδης σήμερα το πρωί ναύλωσε μία βάρκα από την τουρκική πλευρά και ξεκίνησε το ρεπορτάζ περιγράφοντας τι συμβαίνει σήμερα με το θέμα των προσφύγων.

Σε κάποια στιγμή όταν έδωσε το λόγο στον Τούρκο βαρκάρη και στην ερώτηση για το πώς είναι οι σχέσεις τους με τους γείτονες Έλληνες, ο βαρκάρης τον άφησε άφωνο λέγοντας: «Έχουμε οικογενειακούς φίλους απέναντι. Τους χαιρετισμούς μου στην Τασούλα και τον Γιάννη στην Ορεστιάδα. Αν μας βλέπουν είμαι μαραγκός! Στα 11 χιλιόμετρα από εδώ είναι οι φίλοι μου»...

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως οι περισσότεροι από τους πολίτες των μεγάλων πόλεων της Τουρκίας, έχουν σε προσωπικό επίπεδο πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες, κάτι που άλλωστε γνωρίζουν και οι δικοί μας ακρίτες, που πηγαίναν συνεχώς στην απέναντι πλευρά (Αδριανούπολη, Κεσάνη κ.α.), είτε για ψώνια, είτε για αναψυχή.

Η πολιτική της Τουρκίας όμως, προσπαθεί όσο μπορεί να "τορπιλίσει" αυτή την κατάσταση...