Κλιμακώνεται η ένταση: «Η Τουρκία στέλνει 1.000 ειδικές δυνάμεις στον Έβρο»

Gazzetta team
Κλιμακώνεται η ένταση: «Η Τουρκία στέλνει 1.000 ειδικές δυνάμεις στον Έβρο»
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως στέλνει στον Έβρο ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να προστατεύσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Κόκκινο χτυπάει η... ένταση στα σύνορα της Ελλάδα με την Τουρκία στον Έβρο.

Πόσω μάλλον μετά την ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού που πέταξε πάνω από την επίμαχη περιοχή.

«Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο», δήλωσε πριν από λίγο.

Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να απωθήσουν 4.900 ανθρώπους πίσω στην Τουρκία», δήλωσε ο Σοϊλού στους δημοσιογράφους στην Αδριανούπολη. «Αναπτύσσουμε 1.000 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο συνοριακό σύστημα ... για να εμποδίζουν την απώθηση», δήλωσε.

O τελευταίος απολογισμός

Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα συνεχίζονται και στο πλαίσιο αυτό από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 24 άτομα, οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ο απολογισμός είναι ο εξής:

Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις, ενώ εχουν συλληφθεί 244 πρόσωπα.