Κοροναϊός: Δωρεάν διαφημίσεις στον ΠΟΥ από το Facebook, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης

Gazzetta team
Κοροναϊός: Δωρεάν διαφημίσεις στον ΠΟΥ από το Facebook, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης
Τον Φεβρουάριο το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν ή προστατεύουν από τον νέο κοροναϊό.

To Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δωρεάν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον νέο κοροναϊό, δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Προσφέρουμε στον ΠΟΥ όσες δωρεάν διαφημίσεις χρειάζεται», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τον νέο κοροναϊο στο Facebook θα κατευθύνονται είτε στον ιστότοπο του ΠΟΥ είτε σε αυτό των τοπικών τους υγειονομικών αρχών όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Εξάλλου ο Ζάκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι το Facebook θα αποσύρει ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας από τον ιστότοπο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία covid-19.

Το Facebook θα συνεργαστεί με ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο και θα στηρίξει αλλά και θα προσφέρει «δωρεάν διαφημίσεις» σε άλλους υγειονομικούς οργανισμούς.