Ανακαλύφθηκε μυστική πόρτα και... γκράφιτι κάτω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο (pics & vid)

Gazzetta team
Ανακαλύφθηκε μυστική πόρτα και... γκράφιτι κάτω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο (pics & vid)
Κάτω από τη Βουλή των Κοινοτήτων, στο Λονδίνο, ανακαλύφθηκε μια πόρτα του 17ου αιώνα και ένα... γκράφιτι!

Μια μυστική πόρτα, που χτίστηκε αποκλειστικά για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου του Β' το 1661, ανακαλύφθηκε κάτω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο!

Η εκπληκτική ανακάλυψη, σχεδόν 400 χρόνια μετά, έγινε στη διάρκεια ενός έργου αποκατάστασης, που πραγματοποιούσε η Ομάδα Αρχιτεκτονικής και Κληρονομιάς του Κοινοβουλίου.

Όπως είπε η ιστορικός Λιζ Χάγιαμ Σμιθ, οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι ανέλαβαν την εκπόνηση του έργου, εντόπισαν τους μεντεσέδες των δύο ξύλινων θυρών ύψους τρεισήμισι μέτρων και ένα μικρό δωμάτιο, που βρισκόταν ανάμεσά τους.

Το πέρασμα αποτελεί μέρος μιας μακρύτερης οδού, την οποία μάλλον χρησιμοποιούσαν ορισμένοι, για να κινούνται από τη Βουλή των Λόρδων στην αίθουσα που κάθονταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα.

Αλλά στο δωμάτιο υπήρχε και κάτι άλλο: Ένα «γκράφιτι»! Το οποίο, μάλιστα, επιβίωσε, παρότι ο γραφίτης δύσκολα αντέχει στον χρόνο.

Ένα από τα μηνύματα, που πιστεύεται πως γράφτηκαν το 1851, αναφέρει: «Στο δωμάτιο αυτό διέμενε ο Τομ Πόρτερ, που αγαπούσε πολύ την Ούλντ Αλέ».

«Η ανακάλυψη της μυστικής πόρτας μας χαροποίησε ιδιαίτερα, δεδομένου ανοίγει τον δρόμο για νέες αποστολές», δήλωσε ο Μαρκ Κόλινς, ο ιστορικός της Βουλής των Κοινοτήτων.