Γερμανία: Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών δείχνουν τα exit polls στο Αμβούργο

Gazzetta team
Γερμανία: Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών δείχνουν τα exit polls στο Αμβούργο
Τα πρώτα exit polls για τις εκλογές στο Αμβούργο δείχνουν ξεκάθαρη νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εντυπωσιακή άνοδο των Πρασίνων, ιστορικά χαμηλό ποσοστό για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (exit poll) για τις εκλογές στο Αμβούργο, που ανακοίνωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, αναμένεται νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), άνοδος των Πρασίνων και ιστορικά χαμηλό ποσοστό για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), ενώ μάχη για είσοδο τους στο Κοινοβούλιο θα δώσει το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) και πιθανότατα εκτός αυτού θα μείνει το κόμμα της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Αναλυτικότερα, το SPD κερδίζει το 37,5% των ψήφων (45,6% το 2015), το CDU11,5% (15,9%), οι Πράσινοι 25,5% (12,3%), η Αριστερά 9% (8,5%), το FDP 5% (7,4%) και η AfD 4,7% (6,1%).

Εφόσον οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, το πιθανότερο κυβερνητικό σχήμα θα είναι η ανανέωση του σημερινού συνασπισμού, μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.