Περισσότερα από μισό εκατομμύριο μύδια ξεβράστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας λόγω της ζέστης (vid)

Gazzetta team
Περισσότερα από μισό εκατομμύριο μύδια ξεβράστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας λόγω της ζέστης (vid)
Αποκρουστική εικόνα, με χιλιάδες νεκρά μύδια να ξεβράζονται σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας λόγω της ζέστης...

Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισε Μπράντον Φέργκιουσον την περασμένη εβδομάδα, ενώ πήγαινε για ψάρεμα με την οικογένειά του και φίλους.

Στην παραλία Maunganui Bluff, στα βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, περισσότερα από μισό εκατομμύριο μύδια είχαν ξεβραστεί νεκρά!

Όπως αναφέρει ο Φέργκιουσον, ωστόσο, που «ανέβασε» το χαρακτηριστικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά...

Σημείωσε ότι έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο, το οποίο αποδίδει στην άνοδο της θερμοκρασίας του νερού και σημειώνει ότι με το βίντεο ελπίζει να τραβήξει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, για να δώσει σημασία επιτέλους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο επιστήμονας Άντριου Τζεφς, εξάλλου, ανέφερε ότι, πράγματι, τα μύδια πιθανότατα πέθαναν από θερμικό στρες, που προκλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες και τη χαμηλή παλίρροια...

«Τα μύδια πέθαναν από θερμικό στρες. Φανταστείτε να βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο το μεσημέρι κάθε μέρα για τέσσερις ώρες για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας. Θα καείς για τα καλά στο τέλος» δήλωσε στη The New Zeland Herald, προβλέποντας ότι τα μαλάκια ενδέχεται να εξαφανιστούν από τη Νέα Ζηλανδία αν συνεχιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας.