Υπόθεση Mila: Σάλος στη Γαλλία με τη 16χρονη «βλάσφημη» (vid)

Gazzetta team
Υπόθεση Mila: Σάλος στη Γαλλία με τη 16χρονη «βλάσφημη» (vid)
Eκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία η σκληρή κριτική 16χρονης μαθήτριας για το Ισλάμ.

Η ίδια, που μίλησε για «θρησκεία μίσους» δέχεται απειλές για τη ζωή της, ενώ στο πλευρό της σπεύδουν από τη μία η Λεπέν που μιλά για μουσουλμανική κατοχή της χώρας κι από την άλλη ο πρόεδρος Μακρόν που θυμίζει πως στη Γαλλία οι περί βλασφημίας νόμοι έχουν καταργηθεί.

Ο Μακρόν παρενέβη μετά την κριτική της υπουργού Δικαιοσύνης Nicole Belloubet, που υποστηρίζει ότι η επίθεση της Μίλα στη θρησκεία ήταν «επίθεση στην ελευθερία της συνείδησης», λέγοντας ότι οι απειλές θανάτου ήταν «απαράδεκτες».

Η υπόθεση πυροδότησε μια έντονη δημόσια συζήτηση στη Γαλλία και μάλιστα οι εκπαιδευτικές αρχές βρήκαν άλλο σχολείο για την μαθήτρια, όπως αναφέρει ο Guardian.

Τι συνέβη

Η Μίλα, 16 ετών, είχε κάνει ένα βίντεο στο λογαριασμό της Instagram όπου μίλησε για την ομοφυλοφιλία της.

Ένας μουσουλμάνος σχολίασε απάντησε ότι ήταν μια «βρώμικη λεσβία» και μια «βρώμικη πόρνη» και απάντησε δημοσιεύοντας ένα βίντεο διαμαρτυρίας ενάντια στο Ισλάμ.

Η έκρηξή της πυροδότησε απειλές θανάτου και οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δημοσίευσαν τα προσωπικά της στοιχεία στο διαδίκτυο.

Ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για «απειλές κατά της ζωής, απειλές για διάπραξη εγκλήματος και παρενόχλησης» εναντίον των επιτιθέμενων και ξεχωριστή έρευνα για το αν είχε «προκαλέσει θρησκευτικό μίσος», το οποίο τιμωρείται από το νόμο.