Σημείωμα σε πολυκατοικία μετά το Brexit: «Όσοι ενοικιαστές δεν μιλάτε αγγλικά γυρίστε στη χώρα σας» (pic)

Gazzetta team
Σημείωμα σε πολυκατοικία μετά το Brexit: «Όσοι ενοικιαστές δεν μιλάτε αγγλικά γυρίστε στη χώρα σας» (pic)
Άρχισαν τα... μεθεόρτια του Brexit στη Βρετανία.

Λίγες ώρες μετά το Brexit, άγνωστος (ή άγνωστη) έβαλε σημείωμα σε κτίριο ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Norwich, με το οποίο ενημέρωνε τους ενοίκους ότι «η αγγλική, που μιλά η βασίλισσα, είναι η μόνη αποδεκτή γλώσσα εδώ», τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όποιος δεν μιλάει αγγλικά πρέπει να γυρίσει στη χώρα του!

Το σημείωμα, με τίτλο ''Happy Brexit Day'', βρέθηκε κολλημένο στις πόρτες πυρασφάλειας του Winchester Tower το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες, δηλαδή, πριν το οριστικό «αντίο» της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πήραμε τη σπουδαία μας χώρα πάλι πίσω», τονίζεται αρχικά στο σημείωμα και αλλού αναφέρει: «Είναι μια απλή επιλογή να υπακούσετε στην επιθυμία των πολλών και να φύγετε. Εξελιχθείτε ή φύγετε».



Το σημείωμα αναρτήθηκε, φυσικά, στα social media, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και να συζητηθεί ακόμη και στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο τόνισε για το συμβάν: «Το Norwich έχει μια ιστορία φιλοξενίας, για την οποία είναι υπερήφανο και για αυτό δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Αναφέραμε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το περιστατικό και ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να επικοινωνήσουν είτε μαζί μας είτε με την αστυνομία, εφόσον συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».