Η άγνωστη περιπέτεια σε πτήση Αθήνα-Λονδίνο: Mayday και μάσκες στο πιλοτήριο

Gazzetta team
Η άγνωστη περιπέτεια σε πτήση Αθήνα-Λονδίνο: Mayday και μάσκες στο πιλοτήριο
Η πτήση της British Airways από την Αθήνα για το Χίθροου κόντευε να ολοκληρωθεί και το αεροσκάφος βρισκόταν λίγο πριν την προσγείωση στο Λονδίνο, ώσπου...

Η πτήση της British Airways από την Αθήνα για το Χίθροου κόντευε να ολοκληρωθεί και το αεροσκάφος βρισκόταν λίγο πριν την προσγείωση στο Λονδίνο, ώσπου ξαφνικά ο κυβερνήτης έστειλε «Mayday» στον πύργο ελέγχου.

Στο μήνυμά του είπε πως έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου στο πιλοτήριο όταν ο συγκυβερνήτης του ένιωσε αδιαθεσία.

Ήταν αυτός που κρατούσε το πηδάλιο, καθώς το αεροσκάφος δεν είχε πια τον αυτόματο, αλλά έκανε πτήση όψεως αφού είχε μπει σε φάση προσγείωσης.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο με το πιλοτήριο γεμίζει με οσμές που προκαλούν αδιαθεσία στους πιλότους. Ο συγκυβερνήτης ήταν απολύτως καλά φεύγοντας από το Ελ. Βενιζέλος, αλλά όταν το αεροπλάνο πλησίασε στο Λονδίνο ένιωσε αδιαθεσία.

grafima-dail

Ο κυβερνήτης που δεν επηρεάστηκε ανέλαβε αυτός αφού είχε ενημερώσει τον πύργο. Σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο, αλλά το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες δε είχαν καταλάβει τίποτα από όσα είχαν γίνει μπροστά.

Αυτοί οι καπνοί, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο ή και διαρροή λαδιού.

Πέρσι αναφέρθηκαν συνολικά 300 αντίστοιχα περιστατικά σε πτήσεις της British Airways, από τα οποία τα 100 έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το αεροσκάφος έμεινε για 48 ώρες στο Λονδίνο, με ειδικούς να το ψάχνουν για να βρουν από που προήλθε το πρόβλημα αυτό.