Στην Ελλάδα «Ζηνοβία», στη Μόσχα τεχνητό χιόνι (vids)

Gazzetta team
Στην Ελλάδα «Ζηνοβία», στη Μόσχα τεχνητό χιόνι (vids)
Ενώ η κακοκαιρία «Ζηνοβία» σαρώνει την Ελλάδα με σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, στη Μόσχα βιώνουν τον πιο θερμό χειμώνα εδώ και 140 χρόνια, με φορτηγά να φέρνουν τεχνητό χιόνι στις πλατείες!

Δεν είναι νέο, απλά επιβεβαιώνεται πως ο καιρός... έχει τρελαθεί!

Αν και, βασικά, εμείς τον έχουμε τρελάνει, με την κλιματική αλλαγή να είναι πια σε πλήρη εξέλιξη.

Για παράδειγμα, ενώ στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Ζηνοβία» σαρώνει τη χώρα με σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες, στη Μόσχα βιώνουν τον πιο θερμό χειμώνα από το 1886, με φορτηγά να φέρνουν τεχνητό χιόνι στις πλατείες, για τη δημιουργία πρωτοχρονιάτικης διακόσμησης και ατμόσφαιρας στο κέντρο της πόλης!

Μάλιστα, στο Twitter έγινε viral μια παράδοση για τη δημιουργία ενός «λόφου» για snowboard, με δεκάδες χρήστες να σχολιάζουν την ειρωνεία τού να φέρνεις χιόνι σε μία πόλη η οποία δαπανά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για την απομάκρυνσή του.

Ένας άλλος, στο Instagram, έγραψε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι όλο το χιόνι που υπάρχει στη Μόσχα. Φρουρείται στην Κόκκινη Πλατεία».

Οι θερμοκρασίες στη Μόσχα ανέβηκαν στους 5,4 βαθμούς Κελσίου στις 18 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί το 1886.

Είναι τόσο ζεστός ο καιρός τον Δεκέμβριο, που διέκοψε τη χειμερία νάρκη στον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας, προκαλώντας ανθοφορία στον βοτανικό κήπο του Κρατικού Πανεπιστημίου πολύ νωρίτερα από το κανονικό. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, εξάλλου, έχουν βάλει πέντε τζέρμποα (είδος τρωκτικού) σε ειδικούς καταψύκτες, για να τους ενθαρρύνουν να πέσουν ξανά σε χειμερία νάρκη.

Θυμίζουμε, η Ρωσία έχει υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι «η κρίση αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία. Η χώρα θερμαίνεται 2,5 φορές ταχύτερα από ό,τι ο μέσος όρος για τον πλανήτη».