Κόντε σε Ερντογάν: «Δεν θα δεχθούμε στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη»

Gazzetta team
Κόντε σε Ερντογάν: «Δεν θα δεχθούμε στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη»
Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία από τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Ο Τζουζέπε Κόντε με δήλωσή του προειδοποίησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην κάνει οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση στη Λιβύη, καθώς αυτή δεν θα γίνει ανεκτή από την Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προέβη στην τοποθέτηση αυτή κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου της χρονιάς, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα στρατιωτικής παρέμβασης στη Λιβύη από την Τουρκία, υπέρ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η τουρκική παρέμβαση θα προκαλούσε απίστευτη κλιμάκωση στην περιοχή

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε καμία στρατιωτική κλιμάκωση. Μια τουρκική παρέμβαση θα είχε ως αποτέλεσμα μια απίστευτη κλιμάκωση στην περιοχή, με συνέπεια να υπάρξουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων και κανένας νικητής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Κόντε, μάλιστα, ζήτησε να αυξηθεί η διπλωματική πίεση προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, ίσως επισκεφθεί εκ νέου τη Λιβύη για να προωθήσει την ιταλική αποφασιστικότητα για «παύση των εχθροπραξιών».

Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να παίξει σημαντικό ρόλο και επομένως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι ενωμένες στη στάση τους έναντι της Λιβύης, με σκοπό την πολιτική λύση.