Η Ιταλία νομιμοποιεί την καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση (pics)

Gazzetta team
Η Ιταλία νομιμοποιεί την καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση (pics)
Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, με την οποία η καλλιέργεια και η χρήση μικρής ποσότητας κάνναβης, είναι νόμιμη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Σε μία νέα εποχή φαίνεται πως μπαίνει η Ιταλία αναφορικά με την καλλιέργεια και την χρήση κάνναβης.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, η οποία ελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου (αλλά έγινε γνωστή μία εβδομάδα μετά) και σύμφωνα με την οποία η χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας κάνναβης για προσωπική χρήση, είναι νόμιμη.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, στην γειτονική χώρα έχει ξεσπάσει ένα μεγάλο debate, με τον Ματέο Μορένο του Κινήματος των 5 Αστέρων να λέει πως «Το δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο και τώρα όλα είναι στο χέρι μας».

Βέβαια, η απέναντι πλευρών αντιδρά αρνητικά... Θυμίζουμε οτι ο Μορένο είχε παρουσιάσει τροπολογία για τον προϋπολογισμό του 2020 σχετικά με την νομιμοποίηση της κάνναβης, αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι του Forza Italia την είχε κρίνει απαράδεκτη.

Τώρα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, o Ματέο Σαλβίνι τόνισε: «Τα ναρκωτικά προκαλούν βλάβη. Ξεχάστε το ενδεχόμενο να μπορείτε να τα καλλιεργήσετε ή να τα δείτε σε καταστήματα».

Μάλιστα η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την καταδικαστική απόφαση για έναν 29χρονο στην Νάπολη, ο οποίος τιμωρήθηκε με ένα χρόνο φυλάκιση επειδή έφτιαξε ένα τσιγάρο κάνναβης από τα δύο φυτά που είχε.