Αστροναύτες του ISS έψησαν το πρώτο διαστημικό μπισκότο (pics)

Gazzetta team
Αστροναύτες του ISS έψησαν το πρώτο διαστημικό μπισκότο (pics)
Το πρώτο μπισκότο και μάλιστα... χριστουγεννιάτικο, που ψήθηκε στο διάστημα, είναι γεγονός!

Το πρώτο διαστημικό μπισκότο είναι γεγονός!

Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έψησαν ένα χριστουγεννιάτικο μπισκότο σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αλλά... ούτε που το άγγιξαν, αφού η λιχουδιά είναι πολύ σημαντική για να φαγωθεί.

Η Κριστίνα Κοχ της NASA ανέβασε μια χαρακτηριστική φωτογραφία μαζί με τον αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο και το μπισκότο σε πρώτο πλάνο, να αιωρείται...

«Φτιάξαμε κουλουράκια και γάλα για τον Άγιο Βασίλη φέτος. Χαρούμενες διακοπές από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», έγραψε η Κοχ στο Twitter.

Όπως προείπαμε, ωστόσο, το μπισκοτάκι δεν θα καταλήξει στο στομάχι των αστροναυτών, αλλά θα διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι να αποσταλεί στη Γη για... έρευνα!

Και αυτό, γιατί αποτελεί μέρος της δοκιμής ενός φούρνου, που στάλθηκε στον ISS τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για τον μικρό κυλινδρικό φούρνο μηδενικής βαρύτητας Zero G Oven, ο οποίος είναι σε θέση να ζεστάνει το φαγητό μέχρι τους 363,3 βαθμούς Κελσίου, αλλά έχει τη δυνατότητα να ψήσει μόνο ένα μπισκότο τη φορά...

Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε φαγητό πρέπει να σφραγίζεται αεροστεγώς στο διάστημα, λόγω του πιθανού κινδύνου δημιουργίας ψίχουλων.

Όπως και να έχει, όλα συνηγορούν στο ότι έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις πιο μακρινές αποστολές, στη Σελήνη, στον Άρη και αλλού...

Η NASA, άλλωστε, θεωρεί εξόχως σημαντικό για την ψυχολογία των αστροναυτών να είναι σε θέση να τρώνε φρεσκοψημένο φαγητό και το μπισκότο μάλλον είναι μόνο η αρχή.