Παναγία των Παρισίων: «Στο 50% οι πιθανότητες να σωθεί ο ναός»

Gazzetta team
Παναγία των Παρισίων: «Στο 50% οι πιθανότητες να σωθεί ο ναός»
Ο Πατρίκ Σοβέ διοικητικός κληρικός της Παναγίας των Παρισίων, εξέφρασε απαισιόδοξες προβλέψεις αναφορικά με το αν ο ιστορικός Ναός, θα κατορθώσει να γίνει και πάλι όπως ήταν, μετά την φωτιά που είχε ξεσπάσει σε αυτόν τον Απρίλιο.

Ο κληρικός μιλώντας στο Associated Press τόνισε πως οι ζημιές είναι μεγαλύτερες από αυτές που αρχικά είχαν εκτιμηθεί και ενδέχεται να μην επανορθώνεται η ζημιά.

Τόνισε μάλιστα πως οι πιθανότητες να σωθεί ο Ναός φτάνουν το 50%... «Επίσης είναι 50% να πέσουν οι σκαλωσιές στους τρεις θόλους, και αυτό σημαίνει ότι το κτίριο είναι πολύ εύθραυστο».

Μετά το συμβάν της πυρκαγιάς πολλοί εύποροι Γάλλοι, έκαναν δωρεές εκατομμυρίων για να σωθεί ο ναός, αλλά ακόμα δεν έχει διασφαλιστεί η σωτηρία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά από το 1803 δεν έγινε χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα όπως δείχνουν τα πράγματα για να γίνει και πάλι προσβάσιμος στο κοινό, κάτι που υπολογίζεται πως συμβεί το 2021 οπότε εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει η ανακατασκευή του.

Η φωτιά της 15ης Απριλίου πλήγωσε τους Γάλλους που ένα σύμβολό τους καταστράφηκε, κατά την διάρκεια έργων ανακαίνισης.

Οι οικογένειες Πινό, Αρνόλτ, Μπετενκούρ κ.α., δώρισαν το ποσό των 565 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να γίνει η ανακατασκευή του ναού, ενώ 113 εκατομμύρια έχει υποσχεθεί Γαλλική πετρελαϊκή εταιρία.