Φρίκη στη Γαλλία: Χειρουργός ερευνάται για 250 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Gazzetta team
Φρίκη στη Γαλλία: Χειρουργός ερευνάται για 250 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
Η πιο σοβαρή υπόθεση παιδόφιλου στη γαλλική ιστορία φαίνεται πως ξετυλίγεται μπροστά στις αρχές.

Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν πως ο συνταξιούχος χειρουργός, που είναι φυλακισμένος από τον Μάιο του 2017 για την κακοποίηση τεσσάρων κοριτσιών, μπορεί να έχει, τελικά, περισσότερα από 250 θύματα.

Δικαστήριο της Βρετάνης ανοίγει, πλέον, σειρά υποθέσεων εναντίον του, στην πιο σοβαρή υπόθεση παιδόφιλου στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πόλης Λα Ροσέλ, οι αρχές έχουν πάρει συνεντεύξεις από 209 άτομα. Τα περισσότερα από αυτά κατάφεραν να δώσουν λεπτομερή περιγραφή της κακοποίησης που υπέστησαν, ενώ 184 από αυτά και τις οικογένειές τους δήλωσαν την πρόθεση να κινηθούν νομικά εναντίον του.

Τα 181 από τα θύματα ήταν ανήλικα όταν ο γιατρός φέρεται να τα κακοποίησε.

Η αρχική έρευνα σε βάρος του αφορούσε τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών στο διάστημα από το 1989 ως το 2017. Ο γιατρός κατηγορήθηκε αρχικά για σεξουαλική επίθεση ενώ αναμένει την απόφαση για την ποινή του εντός του 2020. Από την ώρα που η υπόθεση έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο, ο γιατρός έγινε αντικείμενο νέας έρευνας, αφότου ανακαλύφθηκε το μυστικό του ημερολόγιο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, 159 από τις εγκληματικές του πράξεις έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ Απριλίου του 1991 και Ιανουαρίου του 2014, στα δυο διαμερίσματά του στη Βρετάνη.

Τα ονόματα των θυμάτων του, αγοριών και κοριτσιών, περιλαμβάνονταν στο προσωπικό του ημερολόγιο, όπου περιέγραφε την συνεύρεση μαζί τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για φαντασιώσεις του και όχι για περιγραφή γεγονότων.

Τα ημερολόγια βρέθηκαν στο σπίτι του έπειτα από έρευνες που ξεκίνησαν μετά από καταγγελία για τον βιασμό της κόρης του γείτονά του, στο ιατρείο που διατηρούσε από το 2014 ως το 2017. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε ακόμα υλικό παιδικής πορνογραφίας επιμελώς κρυμμένο.

Πηγή: reader.gr