Twitter: Γιατί δεν έχει διαγραφεί ο λογαριασμός του Τραμπ

Gazzetta team
Twitter: Γιατί δεν έχει διαγραφεί ο λογαριασμός του Τραμπ
Η γνωστή πλατφόρμα των social media εξήγησε για ποιον λόγο δεν έχει διαγράψει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από τη γερουσιαστή των δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις.

Το Twitter συνεχίζει να έχει επιεική προσέγγιση στα tweet των ηγετών των χωρών, ισχυριζόμενο ότι τα μηνύματα τους είναι δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η γνωστή πλατφόρμα των social media προσπαθεί από την Τρίτη να διασαφηνίσει τους κανόνες σχετικά με τα tweet πολιτικών, μετά την πίεση που δέχθηκε από τη γερουσιαστή και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, για να διαγραφεί ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι λογαριασμοί των ηγετών του κόσμου δεν είναι πάνω από τις πολιτικές μας», αναφέρει το Twitter σε ποστ του και προσθέτει ότι στόχος του είναι, «να συνδιαλέγονται οι άνθρωποι απευθείας με τους ηγέτες τους».

Πλέον τα tweet των πολιτικών, τα οποία παραβιάζουν τις πολιτικές της πλατφόρμας, θα παραμένουν ενεργά εάν «παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινό», ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το tweet, θα καλύπτεται από μία σημείωση, η οποία θα προειδοποιεί για το περιεχόμενο του.

Το Twitter επίσης έχει θέσει κάποιες κόκκινες γραμμές, οι οποίες ισχύουν και για τους ηγέτες των χωρών, τις οποίες εάν παραβούν θα προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες. Τέτοια μηνύματα είναι αυτά που προωθούν την τρομοκρατία, περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία ή φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου ή εάν υπάρχει σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Επίσης, το Twitter προτίθεται να παρέμβει σε περίπτωση που υπάρχουν απειλές βίας εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Η εταιρία δέχεται πιέσεις για τα tweet του Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποιεί συχνά υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Η πρώην Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, σε μια επιστολή της στον CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παραβίασε τους κανόνες της πλατφόρμας, «στοχοποιώντας» και «παρενοχλώντας», τον πληροφοριοδότη, στο σκάνδαλο της υπόθεσης Μπάιντεν.

Η Χάρις επανέφερε το θέμα λέγοντας ότι ο Τραμπ, «παρενοχλεί και απειλεί μάρτυρες», ενώ στην επιστολή συμπεριέλαβε κάποια tweet του Τραμπ σχετικά με τον πληροφοριοδότη. Παρ' όλα αυτά, σε ένα tweet του Αμερικανού προέδρου με το οποίο έκανε ρατσιστική επίθεση στις γυναίκες του Κογκρέσου, το Twitter αποφάνθηκε ότι δεν παραβίασε κάποιον κανόνα.

Πηγή: reader.gr