Τραμπ: «Αν η Τουρκία κάνει κάτι που κρίνω με την ανυπέρβλητη σοφία μου εκτός ορίων, θα εξολοθρεύσω την οικονομία της» (pics)

Gazzetta team
Τραμπ: «Αν η Τουρκία κάνει κάτι που κρίνω με την ανυπέρβλητη σοφία μου εκτός ορίων, θα εξολοθρεύσω την οικονομία της» (pics)
Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter πως θα καταστρέψει ολοσχερώς την οικονομία της Τουρκίας, σε περίπτωση που κάνει κάτι στη Συρία, που ο ίδιος θεωρήσει ότι είναι εκτός ορίων, με την ανυπέρβλητη σοφία του...

Όχι, μάλλον δεν τρολάρει, διότι μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα...

Ο Ντόναλτν Τραμπ έγραψε χαρακτηριστικά: «Όπως έχω δηλώσει σθεναρά και απλώς επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη σπουδαία και ανυπέρβλητη σοφία μου, θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω και θα εξαλείψω την οικονομία της (το έχω κάνει και στο παρελθόν!).

Πρέπει, μαζί με την Ευρώπη και άλλους, να παρακολουθούν τους μαχητές του ISIS που έχουν συλληφθεί και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να περιμένει ο οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης του 100% του χαλιφάτου του ISIS.

Είναι η ώρα τώρα, άλλοι στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατέψουν τη δική τους περιοχή.

Οι ΗΠΑ είναι σπουδαίες».

Όπως γίνεται αντιληπτό, το «τιτίβισμά» του έβαλε... φωτιά.

Θυμίζουμε, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετέχουν στην «επιχείρηση» της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δεν θα βρίσκονται καν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παρ' όλα αυτά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως στην Τουρκία να δράσει μόνη της...