Ζευγάρι υιοθέτησε κορίτσι νάνο, της άλλαξε ηλικία και την εγκατέλειψε αβοήθητη

Gazzetta team
Ζευγάρι υιοθέτησε κορίτσι νάνο, της άλλαξε ηλικία και την εγκατέλειψε αβοήθητη
Φέρονται να εγκατέλειψαν το παιδί εντελώς αβοήθητο.

Ένα ζευγάρι στην Ιντιάνα κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε την υιοθετημένη κόρη του αφού άλλαξε την ηλικία της από 8 σε 22 ετών, ενοικιάζοντας της ένα διαμέρισμα για να ζήσει μόνη της, ώστε να μπορούν να μετακομίσουν στον Καναδά με τους βιολογικούς τους γιους.

Η Kristine Elizabeth Barnett, 45 ετών και ο πρώην σύζυγός της, Μάικλ Μπάρνετ, 43 ετών, κατηγορήθηκαν για παραμέληση ανηλίκου.

Η αστυνομία λέει ότι το κορίτσι που είναι από την Ουκρανία, ήταν μόλις 11 ετών όταν οι Barnetts την εγκατέλειψαν σε ένα σπίτι στη Λαφαγιέτ, 60 μίλια βόρεια της Ινδιανάπολης, και μετακόμισε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Barnetts έφεραν το κορίτσι (το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε) στις ΗΠΑ από την Ουκρανία το 2008 και την υιοθέτησαν νόμιμα το 2010. Την ίδια στιγμή εξετάστηκε από γιατρό που είπε ότι η ηλικία της ήταν περίπου οκτώ ετών.

Τον Ιούνιο του 2012, το ζευγάρι άλλαξε την ηλικία της και την δήλωσε 22 ετών. Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι στη συνέχεια νοίκιασαν ένα ακίνητο για το κορίτσι στη Lafayette τον Ιούλιο του 2013, πριν μετακομίσουν στον Καναδά με τους τρεις γιους του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα τρία τους παιδιά ήταν ιδιοφυία της φυσικής και είχε εμφανιστεί στα 60 λεπτά του CBS. Στόχος τους ήταν να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του. Η σελίδα του Facebook δείχνει ότι είναι σήμερα φοιτητής στο Ινστιτούτο Περιμετρικής Θεωρητικής Φυσικής στο Οντάριο.

Επιπλέον παραδέχτηκαν στην αστυνομία πως εκτός από την πληρωμή του ενοικίου του διαμερίσματος, άφησαν το κορίτσι χωρίς καμία άλλη οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με την WISH-TV, η κοπέλα απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα τον Μάιο του 2014 λόγω μη πληρωμής του ενοικίου, προτού η αστυνομία ξεκινήσει την έρευνά της τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους.

Τα αρχεία δείχνουν ότι έζησε στην περιφέρεια Tippecanoe, όπου βρίσκεται η Lafayette, μέχρι το 2016, ενώ παραμένει άγνωστο που βρίσκεται σήμερα.

Ωστόσο, η Kristine ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι δεν έκανε τίποτα κακό και έδειξε στο WISH-TV ένα σημείωμα γιατρού το οποίο γράφει πως δεν ήταν παιδί αλλά μεγάλη κοπέλα.

Το σημείωμα, που γράφτηκε σε μια απροσδιόριστη ημερομηνία, λέει ότι η ηλικία του κοριτσιού είναι «σαφώς ανακριβής». Η επιστολή μάλιστα φτάνει μέχρι και να ισχυριστεί ότι η κοπέλα παραδέχτηκε ότι ήταν άνω των 18 ετών το 2011.

Δεν είναι επίσης σαφές γιατί μια έρευνα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 χρειάστηκε χρόνια για να αποκαλύψει την απάτη των Barnetts. Επίσης, δεν έχει αναφερθεί πού ζούσαν ή αν από τότε επέστρεψαν στις ΗΠΑ.

Η Kristine Barnett έσπασε τη σιωπή της στο Facebook, γράφοντας: «Με αρρωσταίνει η ιδέα και υποστηρίζω ότι είναι ψευδείς οι κατηγορίες. Φίλοι και οικογένεια αποφασίστε εσείς αν αυτό που διαβάζετε είναι πραγματικό ή ψεύτικο».