Ο μεγαλύτερος πύθωνας της Φλόριντα ετοιμάζεται για παγκόσμιο ρεκόρ: Μπορεί να ξεπεράσει τα 7,5 μέτρα (pics & vid)

Gazzetta team
Ο μεγαλύτερος πύθωνας της Φλόριντα ετοιμάζεται για παγκόσμιο ρεκόρ: Μπορεί να ξεπεράσει τα 7,5 μέτρα (pics & vid)
Το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου πύθωνα παγκοσμίως εκτιμάται πως θα σπάσει σε δύο χρόνια σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, ένα ερπετό που φιλοξενείται στο ζωολογικό πάρκο Emerald Coast Zoo της Φλόριντα.

Ο δικτυωτός πύθωνας που «ακούει» στο όνομα Ginormica έχει ηλικία έξι χρόνων και μήκος που ξεπερνάει σήμερα τα 6 μέτρα, γεγονός που τον κατατάσσει αυτή τη στιγμή ως το μεγαλύτερο ερπετό στην πολιτεία της Φλόριντα και στη δεύτερη θέση σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, καθώς μόνο ένα φίδι μήκους 7,5 μέτρων το ξεπερνάει σε μήκος.

Οι ειδικοί ερπετολόγοι, όμως, που μελετούν τον Ginormica εκτιμούν πως μέσα στην επόμενη διετία, ο πύθωνας που ευδοκιμεί παραδοσιακά στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας θα ξεπεράσει σε μήκος τον ανταγωνιστή του και παράλληλα θα γίνει το μεγαλύτερο άτομο του είδους που θα ζει σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Το είδος του δικτυωτού πύθωνα εκτιμάται πως σε μερικές περιπτώσεις στην άγρια φύση μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος τα 9,6 μέτρα, χωρίς ωστόσο οι επιστήμονες να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να πιάσουν ζωντανό κάποιο από αυτά τα τεράστια ερπετά.

Οι δικτυωτοί πύθωνας συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων φιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο, ανταγωνιζόμενοι μόνο από τα γιγαντιαία ανακόντα της Λατινικής Αμερικής και της ζούγκλας του Αμαζονίου, ενώ δε διαθέτουν δηλητήριο, καταφέρνοντας να αποτελειώνουν την λεία τους σφίγγοντάς το ανάμεσα από τους τεράστιους μύες τους.

Ο Ginormica αιχμαλωτίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία πριν από έξι χρόνια και μεταφέρθηκε στην Φλόριντα, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου το βάρος του ξεπερνάει τα 90 κιλά και κάθε δύο εβδομάδες ταΐζεται με ένα μικρό θηλαστικό βάρους 15 κιλών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι δικτυωτοί πύθωνες μπορούν να φτάσουν σε ηλικία μέχρι και τα 70 χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των πυθώνων στην πολιτεία της Φλόριντα, καθώς αρκετοί πρώην ιδιοκτήτες των ερπετών τα εγκαταλείπουν στην φύση, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα για τη συντήρηση των ζώων.

Πληροφορίες: nypost.com