Εργάτες ανακάλυψαν τυχαία απολιθώματα δεινοσαύρου 68 εκ. ετών (pics)

Gazzetta team
Εργάτες ανακάλυψαν τυχαία απολιθώματα δεινοσαύρου 68 εκ. ετών (pics)
Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη ηλικίας 68 εκατομμυρίων ετών βρέθηκαν εργάτες στο Κολοράντο των ΗΠΑ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης σε

Δεν πίστευε στα μάτια της μία ομάδα εργατών από το Κολοράντο των ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιούσε εργασίες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο Ντένβερ, καθώς τυχαία έπεσαν πάνω σε ορισμένα προϊστορικά ευρήματα και συγκεκριμένα σε οστά αλλά και απολιθώματα δεινοσαύρων.

Τα απολιθώματα, που εντόπισαν τυχαία οι εργάτες πριν λίγες ημέρες, ταυτοποιήθηκαν από παλαιοντολόγους του Μουσείου Φύσης και Επιστήμης της αμερικανικής πόλης και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των επιστημόνων πρόκειται για οστά από ενήλικο τρικεράτοπα, ο οποίος υπολογίζεται πως έζησε στην περιοχή πριν από 68 εκατομμύρια χρόνια.

Το μουσείο ανακοίνωσε [ως θα εξετάσει ενδελεχώς τα απολιθώματα και τα υπόλοιπα ευρήματα και θα προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις.

«Ευρήματα όπως αυτό, παρότι σχετικά σπάνια, αποτελούν μια σπουδαία υπενθύμιση για τη δυναμική του πλανήτη μας και του πόσα ακόμα έχουμε να ανακαλύψουμε», υπογράμμισε το μουσείο, ενώ σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή του Ντένβερ έχουν εντοπιστεί πολλά ακόμα απολιθώματα ειδικά από τρικεράτοπες.

Το 2017 ανακαλύφθηκαν στο Ντένβερ απολιθώματα τοροσαύρων, είδος δεινοσαύρου συγγενικού του τρικεράτοπα, ενώ οι παλαιοντολόγοι ευελπιστούν πως στο μέλλον θα υπάρξουν αρκετές παρόμοιες ανακαλύψεις, καθώς θεωρούν πως στο Κολοράντο κρύβονται ακόμα ίχνη των πλασμάτων που κυριαρχούσαν στην Γη πριν δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.