Η στιγμή που τεράστια αράχνη καταβροχθίζει ολόκληρο ένα οπόσουμ (pics)

Gazzetta team
Η στιγμή που τεράστια αράχνη καταβροχθίζει ολόκληρο ένα οπόσουμ (pics)
Αντιμέτωπο με το πιο μακάβριο θέαμα της ζωής του βρέθηκε ένα ζευγάρι τουριστών στην Τασμανία της Αυστραλίας, όταν διαπίστωσε ότι πάνω στο τραπέζι του δωματίου όπου διέμεναν, μία τεραστίων διαστάσεων αράχνη απολάμβανε το γεύμα της: ένα μικρό οπόσουμ.

Το ζευγάρι, όπως είναι φυσικό, έμεινε με το στόμα ανοιχτό αντικρίζοντας τη θηριώδη αράχνη να καταβροχθίζει σιγά σιγά το άτυχο τρωκτικό, ωστόσο παρά το γεγονός ότι δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωποι με κάποιο αντίστοιχο θέαμα, κατάφεραν να απαθανατίσουν τις στιγμές με την φωτογραφική τους μηχανή, αναρτώντας στη συνέχεια τις φωτογραφίες στα social media.

Η Τζάστιν Λάτον ομολόγησε αργότερα πως ήταν έτοιμη να πεταχτεί έξω από το σπίτι λόγω του πανικού της, όμως η ψυχραιμία του συζύγου της ήταν εκείνη που χάρισε σε όλους μας τις παρακάτω μοναδικές εικόνες.

The huntsman spider with the pygmy possum. Credit: Facebook/Justin Latton

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τη ζωή, τις συνήθειες αλλά και τις διατροφικές προτιμήσεις των αραχνών, το συγκεκριμένο είδος προσδιορίστηκε ως το είδος huntsman (αράχνη κυνηγός), ενώ το άτυχο τρωκτικό συγκαταλέγεται μεταξύ των μικρότερων θηλαστικών της ηπείρου της Ωκεανίας.

Sparassidae Palystes castaneus mature female 9923s.jpg

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το ζευγάρι παρακολούθησε το γεύμα της αράχνης καθ' ολή τη διάρκεια, σημειώνοντας πως μόνο μέσα σε μερικά λεπτά το δύσμοιρο οπόσουμ ήταν παρελθόν.

H αράχνη huntsman ζει σε ένα μεγάλο εύρος περιοχών του πλανήτη, από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική ως την Ωκεανία, ενώ μερικά από τα υποείδη της μπορούν σε άνοιγμα ποδιών να ξεπεράσουν τα 16 εκατοστά.

Πληροφορίες: ladbible.com