Ψαράδες έκοψαν την ουρά ζωντανού καρχαρία: «Θα πάθετε το ίδιο» υπόσχεται ο Τζέισον Μομόα (vid)

Gazzetta team
Ψαράδες έκοψαν την ουρά ζωντανού καρχαρία: «Θα πάθετε το ίδιο» υπόσχεται ο Τζέισον Μομόα (vid)
Οργή, κατακραυγή αλλά και την άμεση διενέργεια έρευνας από τις αρχές των ΗΠΑ έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ενέργεια δύο Ισλανδών ψαράδων να ακρωτηριάσουν την ουρά ενός καρχαρία και μάλιστα να δημοσιοποιήσουν την πράξη τους μέσω των social media.

Οι δύο ψαράδες, αμφότεροι μέλη του πληρώματος αλιευτικού σκάφους κοντά στις ακτές της Γροιλανδίας, εμφανίζονται σε βίντεο που κατέγραψαν οι ίδιοι να αποκόπτουν την ουρά ενός καρχαρία της Γροιλανδίας, όταν η τελευταία μπλέχτηκε μεταξύ των διχτυών που είχαν απλώσει κατά μήκος της θαλάσσιας περιοχής, πολύ κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Δανίας (καθότι η Γροιλανδία ελέγχεται από την ευρωπαϊκή χώρα).

Τζέισον Μομόα: «Είστε διαβολικοί, θα πάθετε ό,τι και ο καρχαρίας»

Μάλιστα, οι δύο ψαράδες εμφανίζονται ιδιαίτερα περήφανοι και χαμογελαστοί την ώρα της αποτρόπαιης πράξης τους, ενώ σε μία στιγμή, απευθυνόμενοι στο θαλάσσιο πλάσμα ακούγονται να λένε: «Καλή τύχη στο κολύμπι τώρα αλήτη», προκαλώντας την δίκαιη οργή του «Καλ Ντρόγκο» του Game of Thrones, ο οποίος και υποσχέθηκε στους δύο ψαράδες ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τον καρχαρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κατά κόσμον Τζέισον Μομόα - γνωστός μεταξύ άλλων και για τις οικολογικές του ευαισθησίες- με ανάρτησή του στο Instagram εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την πράξη των δύο ψαράδων όσο και για την βιντεοσκόπηση του περιστατικού, υποσχόμενος παράλληλα ότι αυτό που τους αξίζει να πάθουν είναι αυτό ακριβώς που προκάλεσαν στον καρχαρία.

«Εδώ σας έχω λοιπόν... Είναι κρίμα να βλέπει κανείς ότι είστε πιθανότατα καλοί άνθρωποι, φίλοι, οικογενειάρχες, πατεράδες, αλλά πήγατε και κάνατε αυτό το πράγμα. Η ζωή σας θα αλλάξει για πάντα, δεν έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου κάτι τόσο σκληρό. Το γέλιο σας με εξοργίζει, ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό σε άνθρωπο τόσο πολύ όσο όταν άκουσα το γέλιο σας και αυτά που είπατε. Αυτό που κάνατε θα σας αλλάξει για πάντα και προσεύχομαι να βρείτε λύτρωση. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά αυτό που κάνατε εσείς ήταν ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ. Θα πάθετε ότι και ο καρχαρίας. Άντε γα$^@#τε», ανέφερε στην ανάρτησή του ο δημοφιλής ηθοποιός, συγκεντρώνοντας πλήθος εξοργισμένων σχολίων από τους διαδικτυακούς του ακολούθους.

Η απόλυση, η κατακραυγή κι η δικαστική έρευνα

Η δημοσιοποίηση, όμως, του οπτικού υλικού κι η ευρύτατη διάδοσή του μέσω των social media είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση απόλυσή τους από την αλιευτική εταιρεία στην οποία εργάζονταν, με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να κάνει λόγο για επιβεβλημένη ενέργεια απέναντι σε όσους δεν έχουν καμία θέση στη θάλασσα.

Και σα να μην έφτανε τόσο η απόλυσή τους όσο και η κατακραυγή που προκάλεσαν με την ειδεχθή τους πράξη οι δύο ψαράδες, πλέον, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις δικαστικές αρχές τόσο στην πατρίδα τους την Ισλανδία όσο και στη Δανία, καθώς η πράξη τους θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τη νομοθεσία για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και τους νόμους για το δίκαιο της θάλασσας.

Μάλιστα, δανέζικα κι ισλανδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των δύο αντρών, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά τόσο τα ονόματά τους.

Ο υπεραιωνόβιος καρχαρίας της Γροιλανδίας

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο είδος καρχαρία (Καρχαρίας της Γροιλανδίας) είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο και συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαιότερων ειδών στην ιστορία, ενώ πολλά από αυτά τα θαλάσσια πλάσματα μπορούν να φτάσουν μέχρι και την ηλικία των 300 ετών, με ορισμένα να υπολογίζεται πρόσφατα πως ξεπερνούν τους πέντε αιώνες ζωής.

Οι καρχαρίες της Γροιλανδίας είναι από τα πιο σπάνια είδη καρχαριών στον κόσμο, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα έξι μέτρα και κάθε χρόνο κερδίζουν μόνο ένα εκατοστό σε μήκος.

O γηραιότερος κάτοικος της Γης είναι ένας καρχαρίας 512...ετών (pics)

*Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περισσότεροι από 10 εκατομμύρια καρχαρίες εξοντώνονται μόνο και μόνο για να αποσπαστούν τα πτερύγιά τους, που χρησιμεύουν αποκλειστικά για την παρασκευή της πανάκριβης σούπας της κινεζικής κουζίνας.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.