Αρκούδα δίνει μάχη για να ξεφύγει από χωρικούς και σκοτώνεται πέφτοντας από γκρεμό (vid)

Gazzetta team
Αρκούδα δίνει μάχη για να ξεφύγει από χωρικούς και σκοτώνεται πέφτοντας από γκρεμό (vid)
Εξοργιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν σε απομονωμένο ορεινό χωριό στο Κασμίρ, στα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν, όταν δεκάδες χωρικοί αποφάσισαν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους, μία θηλυκή καφέ αρκούδα (είδος το οποίο απειλείται με εξαφάνιση) όταν η τελευταία πλησίασε κοντά στον οικισμό σε αναζήτηση τροφής.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι έχει προκαλέσει θύελλα εξοργισμένων μηνυμάτων εμφανίζεται η αρκούδα να δίνει μάχη για να ξεφύγει από τα συρματοπλέγματα που έχουν απλώσει οι χωρικοί ώστε να την παγιδεύσουν. ενώ μόλις τα καταφέρνει δέχεται βροχή από πέτρες κι άλλα αντικείμενα από τον όχλο.

Η ξέφρενη πορεία του πανικόβλητου ζώου, τελικά, την οδηγεί σε γκρεμό, με το άτυχο θηλαστικό, να μην καταφέρνει να κρατηθεί στο βραχώδες σημείο όπου εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος και να βρει τραγικό θάνατο, ενώ οι διώκτες της ζητωκραυγάζουν για το «κατόρθωμά» τους.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο με την απάνθρωπη μεταχείριση κι εν τέλει τον θάνατο του ζώου έχει γίνει παγκόσμιο trend, με τις τοπικές αρχές να δεσμεύονται ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.