Αρχαιολόγοι βρήκαν δοχείο με αυγά 2.500 ετών (pic)

Gazzetta team
Αρχαιολόγοι βρήκαν δοχείο με αυγά 2.500 ετών (pic)
Τα ευρήματα λέγονται ότι χρονολογούνται σήμερα περισσότερο από δύο χιλιετίες στην περίοδο άνοιξης και φθινοπώρου της Κίνας.

Μια ομάδα αρχαιολόγων στην Κίνα ανακάλυψε ένα μεγάλο βάζο με αυγά που πιστεύεται ότι είναι περίπου 2.500 ετών. Σύμφωνα με αναφορές από τα τοπικά ΜΜΕ, περίπου 20 αυγά αποκαλύφθηκαν και τα κελύφη τους εμφανίστηκαν να έχουν χρώμα πρασινο-μπλε.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι τα αυγά είχαν θαφτεί μέσα σε έναν τάφο πριν από περίπου 2.500 χρόνια στην πόλη Shangxing της ανατολικής Κίνας. Εικόνες από την ανακάλυψη έδειξαν τα αυγά σε ένα πήλινο βάζο που είχε κλειστεί με ένα καπάκι.

Τα ευρήματα λέγονται ότι χρονολογούνται σήμερα περισσότερο από δύο χιλιετίες στην περίοδο άνοιξης και φθινοπώρου της Κίνας. Οι ειδικοί πρόσθεσαν πως τα περιεχόμενα των αυγών έχουν εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου κι έμειναν μόνο τα κελύφη τα οποία σχηματίζονται από ασβέστιο.

Εκτός από τα αυγά, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης φλιτζάνια πορσελάνης, γλάστρες, πιάτα και άλλα μαγειρικά σκεύη από την περιοχή εκσκαφής.

«(Τα δοχεία) ήταν καλυμμένα από λάσπη και το βάζο (με τα αυγά) βρέθηκε πάνω από τη λάσπη. Ανοίξαμε το καπάκι και είδαμε ότι υπήρχαν αυγά», δήλωσε ένας από τους αρχαιολόγους στη Modern Express που εδρεύει στο Ναντζίνγκ.

Η περιοχή ανασκαφής ήταν ένα πολυεπίπεδο αρχαίο συγκρότημα τάφων κοντά στην πόλη του Ναντζίνγκ. Περιείχε συνολικά 38 αίθουσες τάφων, δήλωσαν οι αρχαιολόγοι στους δημοσιογράφους.

Οι ειδικοί είπαν στην Modern Express ότι ο ιδιοκτήτης του τάφου ήταν ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας, καθώς η αίθουσα του περιείχε μαγειρικά σκεύη και σερβίτσια. Πιστεύουν επίσης ότι τα μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη δεν ήθελαν να πεθάνει στη μετά θάνατον ζωή, επομένως θάφτηκε με τρόφιμα.

Η ανακάλυψη που έγινε από αρχαιολόγους από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Nanjing και το Μουσείο Liyang, σύντομα θα μεταφερθεί σε εργαστήριο για μελέτη.

Πηγή: reader.gr