Σλοβένος βουλευτής παραιτήθηκε επειδή έκλεψε ένα... σάντουιτς (pic)

Gazzetta team
Σλοβένος βουλευτής παραιτήθηκε επειδή έκλεψε ένα... σάντουιτς (pic)
Δεν έχει προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά της Σλοβενίας η απόφαση ενός βουλευτή να παραιτηθεί μόλις έγινε γνωστό ότι έκλψε ένα σάντουιτς από σούπερ μάρκετ της Λιουμπλιάνας.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ντάρι Κράσιτς υπέβαλε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα την παραίτησή του από το αξίωμά του, όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο δράστης της κλοπής ενός σάντουιτς από κατάστημα στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το περιστατικό έγινε γνωστό, μάλιστα, από τον ίδιο τον Κράσιτς, ο ο οποίος παραδέχθηκε δημόσια σε συνέντευξή του, ότι έφυγε με το σάντουιτς χωρίς να πληρώσει επειδή «οι υπάλληλοι του καταστήματος τον αγνοούσαν επιδεικτικά επί ώρα».

Ο Κράσιτς, πρώην καθηγητής σε τοπικό πανεπιστήμιο, δήλωσε πως η κλοπή ήταν ένα «κοινωνικό πείραμα», δικαιολογία που όμως δεν φάνηκε να πείθει τους συναδέλφους του στην Βουλή, με τον εκπρόσωπο του κόμματός του να κάνει λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια», ενώ συμπλήρωσε πως «ο Κράσιτς είχε την ευθιξία να αντιληφθεί το σφάλμα του και να θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του κόμματος».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο παραιτηθείς βουλευτής επέστρεψε στο κατάστημα και πλήρωσε ολόκληρο το αντίτιμο του επίμαχου σάντουιτς, ενώ απολογήθηκε στους υπαλλήλους για την πράξη που του κόστισε την θέση του στο Κοινοβούλιο.