Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε μετά από λίγες ώρες (vid)

Gazzetta team
Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε μετά από λίγες ώρες (vid)
Ένα πιάτο με χαλασμένα μακαρόνια αποδείχθηκε ικανό για να βάλει τέλος στη ζωή ενός νεαρού φοιτητή από το Βέλγιο.

Φως στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου ενός 20χρονου φοιτητή από το Βέλγιο έριξαν οι επιστήμονες που κλήθηκαν να εξηγήσουν στους οικείους του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άτυχος Βέλγος βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιό του.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο 20χρονος νέος προσβλήθηκε από ένα εξαιρετικά επικίνδυνο βακτήριο, το οποίο και αναπτύχθηκε στα μακαρόνια που είχε μαγειρέψει ο ίδιος πέντε ημέρες πριν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, στον οργανισμό του φοιτητή εντοπίστηκε το βακτήριο "Bacillus cereus" (ή βάκιλο των δημητριακών), το οποίο κι αναπτύχθηκε στα μακαρόνια που παρέμειναν επί μέρες εκτός ψυγείου.

Τον άτυχο νέο βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του οι γονείς του, ενώ αργότερα διαπιστώθηκε πως ο 20χρονος ξαναζέστανε τα χαλασμένα μακαρόνια κι αφού τα κατανάλωσε βγήκε από το σπίτι του για να αθληθεί.

Όταν επέστρεψε άρχισε να κάνει εμετό και διάρροιες, με την απόφασή του να μην αναζητήσει ιατρική βοήθεια αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 10 χρόνια, όμως πριν από μερικές μόλις ημέρες επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των Βέλγων εμπειρογνωμόνων που εξέτασαν την σορό του από ομάδα Αμερικανών μικροβιολόγων, μετά από αίτημα των συγγενών του.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους από την κατανάλωση χαλασμένων τροφίμων, καθώς τα συμπτώματα αρχικά μπορεί να παραπέμπουν σε μία απλή δηλητηρίαση, όμως η κατάσταση γρήγορα μπορεί να εκτραχυνθεί και να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο.

Πηγή: metro.co.uk