Παραμένει πρωθυπουργός η Τερέζα Μέι: Καταψηφίστηκε πρόταση μομφής εναντίον της

Gazzetta team
Παραμένει πρωθυπουργός η Τερέζα Μέι: Καταψηφίστηκε πρόταση μομφής εναντίον της
Καταψηφίστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης της Τερέζας Μέι που είχε καταθέσει το Εργατικό κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Μετά την πανωλεθρία στην ψηφοφορία για τους όρους του Brexit το βράδυ της Τρίτης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός κατάφερε να διασωθεί και να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας, αφού η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί από το κόμμα των Εργατικών δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 306 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 325 βουλευτές κι ως εκ τούτου η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι θα συνεχίσει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους του Brexit.

Στη συνέχεια η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την έναρξη συναντήσεων και συζητήσεων με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, προκειμένου, όπως σημείωσε η ίδια μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησής της, να εκπληρώσει τη βούληση των Βρετανών πολιτών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit.