Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία θα είναι αργή
«Το ΙΚ έχει πρακτικά εξαλειφθεί. Θα στέλνουμε με αργό ρυθμό τους στρατιώτες μας στο σπίτι, ώστε να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους, πολεμώντας ταυτόχρονα ό,τι απέμεινε από το ΙΚ», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Περίπου 2.000 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη βόρεια Συρία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις, στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται από το ΙΚ.
«Αν κάποιος άλλος πέραν του Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει αυτό που κάνω εγώ στη Συρία (...) θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας", πρόσθεσε ο Τραμπ τονίζοντας ότι "τα αποτελέσματα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ' όσο είχα προβλέψει».
Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ήδη δηλώσει ότι η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την περιοχή θα είναι «αργή και πολύ καλά συντονισμένη».
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ευρωπαϊκή χώρα καθιέρωσε τετραήμερη εργασία το 2019: Μετά από έξι χρόνια, το αποτέλεσμα είναι το όνειρο της Gen Ζ
- Το μικρότερο κατοικημένο νησί της Ισπανίας επαναστατεί και ξεκινά διαδικασία αποχώρησης: Αυτοδιαχείριση λόγω τουρισμού
- Ινδία: Σκότωσε τρεις φίλους του στα γενέθλιά του επειδή του έριξαν τούρτα στο πρόσωπο