Κρουαζιερόπλοιο ισοπέδωσε γερανό στο λιμάνι της Βαρκελώνης (vids)

Gazzetta team
Κρουαζιερόπλοιο ισοπέδωσε γερανό στο λιμάνι της Βαρκελώνης (vids)
Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν σε προβλήτα του λιμανιού της Βαρκελώνης στην Ισπανία, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο ιταλικών συμφερόντων έπεσε με μεγάλη δύναμη και ταχύτητα στην προβλήτα, ισοπεδώνοντας έναν γερανό μεγάλου ύψους που βρισκόταν στο σημείο.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο που τραβήχθηκε από λιμενεργάτη, διακρίνεται το κρουαζιερόπλοιο να αδυνατεί να κάνει σωστά την μανούβρα για να δέσει στο λιμάνι, προσκρούοντας αρχικά στην προβλήτα του λιμανιού και στη συνέχεια παρασέρνοντας έναν γερανό που βρισκόταν στο σημείο.

Από την σύγκρουση, ο γερανός ανατράπηκε κι έπεσε πάνω σε δεξαμενές καυσίμων που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί παρά μόνο εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια το σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Στο βίντεο διακρίνονται εργάτες του λιμανιού να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν την πτώση του γερανού, ενώ για το περιστατικό διεξάγονται έρευνες από το κεντρικό λιμεναρχείο της ισπανικής πόλης.