Τρεις τραυματίες στην Αυστραλία από επίθεση καγκουρό (pic & vid)

Gazzetta team
Τρεις τραυματίες στην Αυστραλία από επίθεση καγκουρό (pic & vid)
Μπορεί κάποιος στο άκουσμα των πιο επικίνδυνων ζώων της Αυστραλίας συνειρμικά να σκέφτεται φίδια, κροκόδειλους και καρχαρίες, κανενός όμως το μυαλό δεν πάει στις μαρσιποφόρες «μασκότ» της χώρας, τα πασίγνωστα καγκουρό.

Μάλλον την ίδια σκέψη θα έκαναν και τρεις περιπατητές στην ενδοχώρα του Κουίνσλαντ, στα βόρεια της χώρας, όταν διασταυρώθηκαν τυχαία με ένα μεγάλο ενήλικο αρσενικό καγκουρό, το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα οξύθυμο.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η παρέα περπατούσε αμέριμνη κι απολάμβανε τις ομορφιές της φύσης, δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση του άγριου ζώου, το οποίο κατάφερε να τραυματίσει και τα τρία μέλη της παρέας, τον έναν μάλιστα σοβαρότερα από τους υπόλοιπους, καθώς τον κλώτσησε με σφοδρότητα στο στήθος.

Οι δύο γυναίκες που συνόδευαν τον άτυχο άντρα δέχθηκαν κι αυτές χτυπήματα από τα άκρα του καγκουρό, καταφέρνοντας να γλιτώσουν από την μανία του και να ειδοποιήσουν τις αρχές. Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο για να μεταφέρει τους τραυματίες, ενώ η ομάδα εντοπισμού του ζώου απέτυχε στον εντοπισμό του μετά από εκτεταμένες έρευνες.

Σε ολόκληρη την Αυστραλία υπολογίζεται πως ζουν εκατομμύρια καγκουρό, ενώ δεν λείπουν οι συγκρούσεις με τους ανθρώπους όπως στο παρακάτω βίντεο, όταν τα ζώα νιώσουν απειλητική την παρουσία κάποιου, με τα αποτελέσματα να είναι τραυματικά και για τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.