Οι συμβουλές του Ρίτσαρντ Μπράνσον στον ανταγωνιστή Έλον Μασκ

Gazzetta team
Οι συμβουλές του Ρίτσαρντ Μπράνσον στον ανταγωνιστή Έλον Μασκ
Την Τρίτη, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, είχε μερικές «πατρικές» συμβουλές για τον κατά τ’ άλλα «αντίζηλό» του της Tesla και της Space X, επίσης δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ.

«Έλον, μάλλον πρέπει ν’ αρχίσεις να κάνεις λιγότερα και ν’ αρχίσεις να αναθέτεις περισσότερα». «Πιστεύω ότι ίσως χρειάζεται να μάθει την τέχνη της ανάθεσης, πρέπει να βρει χρόνο για τον εαυτό του, πρέπει να βρει χρόνο για την υγεία του και για την οικογένειά του. Είναι ένας υπέροχα δημιουργικός άνθρωπος, αλλά δεν πρέπει να κοιμάται και πολύ. Θα πρέπει να βρει μια φανταστική ομάδα ανθρώπων γύρω του», τόνισε ο Μπράνσον, που έχει γίνει γνωστός, μεταξύ άλλων, για τα τολμηρά, συχνά σε βαθμό αυτοχειρίας, εγχειρήματά του.

Συγκεκριμένα, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC απέδωσε την «ευχάριστη και μακρά ζωή του» στην ύπαρξη «υπέροχων ανθρώπων» που διαχειρίζονται τις εταιρείες του, επιτρέποντάς του να εμπλέκεται, μόνο όταν πρέπει.

Αυτές οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ομίλου εταιρειών της Virgin έρχονται, σε απάντηση δηλώσεων του Έλον Μασκ κατά τις οποίες παραδέχτηκε πως έχει περάσει πολλές εβδομάδες με 120 ώρες δουλειάς, ότι έμεινε στα εργοστάσιά του για ολόκληρες ημέρες, καθώς και ότι έχει να κάνει διακοπές από το 2001, όποτε και είχε πάθει ελονοσία.

Οι ειδικοί στη διοίκηση επιχειρήσεων έρχονται να δικαιώσουν τη συμβουλή του Ρίτσαρντ Μπράνσον στον Έλον Μασκ. Η ανάθεση είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που πρέπει να μάθουν όσοι ελπίζουν να προχωρήσουν στην καριέρα τους. «Καθώς οι ευθύνες σας γίνονται πιο περίπλοκες, η διαφορά μεταξύ ενός αποτελεσματικού ηγέτη και ενός ανθρώπου που αρέσκεται να τα κάνει όλα μόνος του και απλά φέρει τον τίτλο του ηγέτη είναι συχνά πολύ οδυνηρή», σημειώνει ο Τζέσε Σόστριν, διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ηγετών της PwC.

«Βραχυπρόθεσμα μπορεί να έχετε τη δύναμη να σηκώνεστε όλο και πιο νωρίς το πρωί και να μένετε όλο και πιο αργά κάθε βράδυ, ώστε να ικανοποιείτε όλα τα αιτήματα που προκύπτουν. Κάποια στιγμή όμως ή αντίστροφη σχέση μεταξύ πόρων που ελαττώνονται και απαιτήσεων που αυξάνονται θα σας προλάβει και τότε ο βαθμός στον οποίο εμπλέκετε κι άλλους θα καθορίσει το επίπεδο της επίπτωσης που έχει η ηγεσία σας.

Πηγή: reader.gr