Δεκαπέντε νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές και πλημμύρες από το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς (pics)

Gazzetta team
Δεκαπέντε νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές και πλημμύρες από το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς (pics)
Στους 15 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον καταστροφικό τυφώνα Φλόρενς που πλήττεις τις τελευταίες ημέρες την Βόρεια και την Νότια Καρολίνα. Πλέον οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους για καταστροφικές πλημμύρες αφού η στάθμη των ποταμών ανεβαίνει ώρα με την ώρα.

Συγκεκριμένα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα και ο τυφώνας, που έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, συνοδεύεται με σφοδρότατες καταιγίδες και κινείται προς τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Αμερικανικού Κέντρου Τυφώνων, η ένταση της βροχής αναμένεται να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες. Η αργά κινούμενη καταιγίδα κινείται δυτικά, ωστόσο σήμερα προβλέπεται να γυρίσει βόρεια προς το Οχάιο.

Οι Αρχές της πόλης Φέιετβιλ της Πολιτείας συνέστησε στους κατοίκους που διαμένουν κοντά στα δύο ποτάμια που τη διασχίζουν, να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς αναμένται πλημμύρες-ρεκόρ.

«Εάν αρνείστε να φύγετε κατά τη διάρκεια αυτής της υποχρεωτικής εκκένωσης, χρειάζεται να κάνετε πράγματα όπως να ειδοποιήσετε τους πιο κοντινούς συγγενείς σας, καθότι η απώλεια ζωής είναι πολύ, πολύ πιθανή. Τα χειρότερα έρχονται», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μιτς Κόλβιν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής οκτώ κομητείες της Βόρειας Καρολίνας, μία κίνηση που θα βοηθήσει στην αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μεταξύ των νεκρών είναι μία μητέρα και το επτά μηνών μωρό της, που σκοτώθηκαν, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι τους στο Γουίλμινγκτον την Παρασκευή αλλά και ένας 71χρονος άντρας τον οποίον παρέσυραν οι θυελλώδεις άνεμοι ενώ φρόντιζε τα σκυλιά του.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις που προκάλεσε γεννήτρια μέσα στο σπίτι τους.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται βάρκες της ακτοφυλακής και εθελοντών, προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους που τυχόν έχουν εγκλωβιστεί από την άνοδο της στάθμης των νερών.

Πηγή: reader.gr