O Τραμπ κατηγορεί την Google για διασπορά fake news σε βάρος του (pic)

Gazzetta team
O Τραμπ κατηγορεί την Google για διασπορά fake news σε βάρος του (pic)
Με τη Google τα βάζει αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι προωθεί τα Fake News και γενικά ότι «ελέγχει τι μπορούμε να δούμε και τι όχι».

Τα αποτελέσματα σε μια αναζήτηση «Νέα για τον Τραμπ» είναι μόνο αναφορές από τα Μέσα των Fake News, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter το πρωί της Τρίτης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποιεί την Google ότι η προσπάθειά της να ελέγχει τα αποτελέσματα που φτάνουν στους χρήστες της «είναι επικίνδυνο και θα ερευνηθεί».

Τα αποτελέσματα του Google στην αναζήτηση «Νέα για τον Τραμπ» είναι σχεδόν αποκλειστικά Fake News. Με άλλα λόγια, η Google “πειράζει” τα αποτελέσματα που αφορούν αναζήτηση για εμένα αλλά και άλλα πρόσωπα, έτσι ώστε σχεδόν όλα τα αποτελέσματα και οι ειδήσεις να είναι ΚΑΚΕΣ. Προωθεί media όπως το CNN ενώ τα Ρεπουμπλικανικά / Συντηρητικά Μέσα αποκλείονται. Αυτό δεν είναι παράνομο? Το 96% των αποτελεσμάτων στην αναζήτηση «Νέα για τον Τραμπ» προέρχονται από Μέσα που πρόσκεινται στην Αριστερά, πράγμα πολύ επικίνδυνο. Το Google και άλλες εταιρείες καταπιέζουν τις φωνές των Συντηρητικών και αποκρύπτουν πληροφορίες και νέα που είναι καλά. Ελέγχουν τι μπορούμε και δεν μπορούμε να δούμε. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση – θα ερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σχεδόν 350 ειδησεογραφικoί οργανισμοί ενώθηκαν και προειδοποίησαν τον Ντόναλντ Τραμπ για τη ρητορική των «ψεύτικων ειδήσεων» μέσω κύριων άρθρων που δημοσίευσαν σε σάιτ και εφημερίδες.

Ο εκδότης των New York Times, Αρθουρ Γκρεγκ Σουλτσμπέργκερ, δήλωσε τον Ιούλιο ότι είχε προειδοποιήσει τον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι επιθέσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης «βάζουν ζωές σε κίνδυνο».

Πηγή: reader.gr