Oι Ισπανοί έφτιαξαν υποβρύχιο που δεν χωράει στον ναύσταθμο που κατασκευάζεται

Gazzetta team
Oι Ισπανοί έφτιαξαν υποβρύχιο που δεν χωράει στον ναύσταθμο που κατασκευάζεται
Σε κουίζ για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου υποβρυχίου για λογαριασμό του ισπανικού πολεμικού ναυτικού.

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινάει πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες της κατασκευής του S-80, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του υποβρυχιακού στόλου της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Αρχικά, όλα πήγαιναν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όμως περίπου πριν από ένα χρόνο διαπιστώθηκε πως νέο υπερσύγχρονο σκάφος ήταν εξαιρετικά βαρύ ώστε να επιπλεύσει με ασφάλεια στο νερό. Αμέσως ξεκίνησε η εκπόνηση του plan B, ωστόσο η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επεισοδιακή.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, μετά τις εργασίες για την μείωση του βάρους του σκάφους διαπιστώθηκε πως αυξήθηκε κατά δέκα μέτρα το μήκος του, γεγονός που το καθιστούσε πολύ μεγάλο ώστε να χωρέσει μέσα στον ναύσταθμο της Καρθαγένας, όπου και κατασκευαζόταν.

Πλέον, οι ισπανικές αρχές βρίσκονται στην διαδικασία επεξεργασίας αρκετών αλλαγών στην διαρρύθμιση του ναύσταθμου, ενώ το κόστος των επισκευών θα ανέλθει στα 16 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας συνολικά τον προϋπολογισμό του έργου, που αγγίζει τα 4 δισ.

Μάλιστα, οι Ισπανοί εκτός από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα σκωπτικά σχόλια από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα του Ρώσου αναπληρωτή πρέσβη στον ΟΗΕ, ο οποίος σχολίασε με αρκετά ειρωνική διάθεση το περιστατικό, αναφέροντας πως «αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε ένα σύγχρονο ναυτικό».

Πληροφορίες: bbc.co.uk.