Κλείδωσαν ανήλικα παιδιά στο υπόγειο σχολείου επειδή οι γονείς τους δεν πλήρωσαν τα δίδακτρα (vid)

Gazzetta team
Κλείδωσαν ανήλικα παιδιά στο υπόγειο σχολείου επειδή οι γονείς τους δεν πλήρωσαν τα δίδακτρα (vid)
Δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση στο Νέο Δελχί μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς «τιμωρίας» 16 ανήλικων παιδιών.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η απίστευτη «τιμωρία» 16 ανήλικων μαθητριών σε ιδιωτικό σχολείο της ινδικής πρωτεύουσας, τα οποία παρέμειναν κλειδωμένα επί τουλάχιστον πέντε ώρες στο υπόγειο του σχολείου τους επειδή οι γονείς τους είχαν ξεχάσει να πληρώσουν τα δίδακτρα.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς που πήγαν να παραλάβουν τα παιδιά τους (όλα ηλικίας μεταξύ τεσσάρων κι έξι ετών) ανακάλυψαν ότι αυτά κρατούνταν κλειδωμένα σε υπόγεια αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος, ενώ αρκετά από αυτά υπέφεραν από τις υψηλές θερμοκρασίας αλλά και την έλλειψη φαγητού και νερού.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν επέδειξαν ίχνος μεταμέλειας για την βάρβαρη αυτή πρακτική τους όταν έγινα δέκτες των οργισμένων αντιδράσεων των γονέων, ενώ το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στην Ινδία, που ταλανίζεται από δεκάδες παρόμοια ζητήματα στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι αρχές της Ινδίας δήλωσαν ότι το συμβάν βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθούν αληθινές οι καταγγελίες των γονέων, το ιδιωτικό σχολείο κινδυνεύει από βαρύτατο πρόστιμο μέχρι και λουκέτο.