Αίσιο τέλος: Βγήκαν και τα 12 παιδιά και ο προπονητής από την σπηλιά της Ταϊλάνδης (pics & vids)

Gazzetta team
Αίσιο τέλος: Βγήκαν και τα 12 παιδιά και ο προπονητής από την σπηλιά της Ταϊλάνδης (pics & vids)
To... θαύμα ολοκληρώθηκε, καθώς η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους από την σπηλιά της Ταϊλάνδης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Θαύμα ή απλά μία επίδειξη του πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη δύναμη; Η ουσία είναι πάντως οτι από το μεσημέρι της Τρίτης, τόσο τα 12 παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όσο και ο προπονητής τους είναι ξανά ελεύθερα, χωρίς να περιτριγυρίζονται από βράχους.

Η περιπέτειά τους που ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου, όταν και εγκλωβίστηκαν εκεί, έλαβε τέλος, με τα σωστικά συνεργεία να κερδίζουν τον χρόνο και να τους βγάζουν όλους σώους και αβλαβείς...

Το τελευταίο μέρος της επιχείρησης, στο οποίο συμμετείχαν 19 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και ξένοι ειδικοί, ξεκίνησε λίγα μετά τις 10:00 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00, έχοντας προλάβει την νύχτα και τις επερχόμενες βροχές που αναμένονταν στην περιοχή: «Οι 12 Αγριόχοιροι και ο προπονητής βγήκαν από το σπήλαιο και είναι ασφαλείς», ανακοίνωσε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η ταϊλανδέζικη μονάδα SEAL.

Το πρώτο από 4 παιδιά που είχαν απομείνει μέσα στο σπήλαιο εμφανίστηκε στην έξοδο λίγο πριν τις 12 και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το ασθενοφόρο έπαιρνε ένα ακόμη για να φτάσει η σειρά του τελευταίου ανθρώπου, ο οποίος ήταν ο προπονητής τους.

Όλοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία, παρά το τεράστιο βαθμό δυσκολίας, αλλά και την κούραση.

Όλο το ιστορικό

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σ' έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.

Αφού επί ημέρες σχεδίαζαν πώς θα βγάλουν έξω τους 13, η επιχείρηση διάσωσης άρχισε την Κυριακή. Την ίδια ημέρα πεπειραμένοι δύτες έβγαλαν έξω τέσσερα από τα αγόρια.

Άλλα τέσσερα διασώθηκαν χθες Δευτέρα και τα τελευταία τέσσερα αγόρια και ο προπονητής βγήκαν σήμερα από το σπήλαιο.

Οι πανηγυρισμοί για τη διάσωση μετριάζονται από τη θλίψη για την απώλεια ενός πρώην δύτη του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια αποστολής ανεφοδιασμού των παιδιών μέσα στο σπήλαιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταιλανδη παιδια