Αντιδράσεις προκαλεί το «μακιγιάζ» φάλαινας με κραγιόν σε κινεζικό ενυδρείο (vid)

Gazzetta team
Αντιδράσεις προκαλεί το «μακιγιάζ» φάλαινας με κραγιόν σε κινεζικό ενυδρείο (vid)
Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κινεζικό ενυδρείο, στο οποίο καταγράφεται η εκπαιδεύτρια μιας φάλαινας να τοποθετεί κραγιόν στο στόμα του κήτους.

Το βίντεο καταγράφηκε από επισκέπτη του ενυδρείου κι αμέσως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με δεκάδες οργανώσεις για την προστασία των ζώων να βάλουν εναντίον των υπευθύνων του χώρου για κακοποίηση της φάλαινας.

Μετά την καθολική κατακραυγή, οι ιθύνοντες του ενυδρείου απολογήθηκαν δημόσια, δηλώνοντας πως η παραπάνω πράξη αποτέλεσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της συγκεκριμένης εκπαιδεύτριας, ενώ αρνήθηκαν ότι έχουν καταγραφεί επιπλέον κρούσματα επέμβασης στα σώματα των ζώων.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι κινεζικές αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως και διερευνούν τις καταγγελίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εκπαιδεύτρια πλέον δεν εργάζεται στο εν λόγω ενυδρείο.

Η φάλαινα που δέχθηκε το «μακιγιάζ» ανήκει στο είδος μπελούγκα, ένα από τα πιο προσιτά και κοινωνικά είδη φαλαινών, ενώ ο πληθυσμός τους που εκτιμάται παγκόσμια στα 200.000 άτομα, προβληματίζει τους βιολόγους και τους επιστήμονες, που επεξεργάζονται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατατάξουν τήν φάλιανα μπελούγκα στα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη.