O Τραμπ... περιμένει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Λευκό Οίκο

Gazzetta team
O Τραμπ... περιμένει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Λευκό Οίκο
Το πρώτο βήμα ανάμεσα στους δύο ηγέτες έγινε και πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να υποδεχτεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Λευκό Οίκο.

Τη βεβαιότητά του πως «ο πόλεμος της Κορέας θα τελειώσει» εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, από τη Σιγκαπούρη, μετά την ιστορική συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τη συμφωνία για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, «οι κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ, αλλά ο πόλεμος της Κορέας θα τελειώσει».

«Θα σταματήσουν τα παιχνίδια πολέμου», εξήγησε ο Τραμπ, για να επιβεβαιώσει πως μετά την ιστορική αυτή συνάντηση στη Σιγκαπούρη, «ξεκινά η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου». «Αυτό θα το επαληθεύσουμε», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε ο Τραμπ «για πρώτη φορά στην ιστορία, η Βόρεια Κορέα δεν προσπαθεί να μας κοροϊδέψει».

«Το μέλλον είναι λαμπρό. Είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένο το έγγραφο που υπογράψαμε σήμερα. Ο διάλογος δεν έφτασε ποτέ σε αυτό το σημείο», ανέφερε ο Τραμπ.

«Ο Κιμ άλλαξε, είναι τελείως διαφορετικός πια», παραδέχθηκε ο Τραμπ, για να ανακοινώσει πως σκοπεύει σύντομα να προσκαλέσει στον Λευκό Οίκο τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: insider.gr