Άντρας στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή του από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου

Gazzetta team
Άντρας στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή του από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου
Ο πρώτος θάνατος από την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στις ΗΠΑ είναι γεγονός, με θύμα έναν 38χρονο, ο οποίος κατέληξε μετά από έκρηξη της συσκευής κοντά στο πρόσωπό του.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι το κάπνισμα σκοτώνει εξαιτίας των βλαβερών ουσίων που εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό, για αυτό και πολλοί είναι εκείνοι που στράφηκαν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, ευελπιστώντας να μειώσουν τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία τους.

Ένα τραγικό, όμως, περιστατικό από την Φλόριντα των ΗΠΑ έρχεται να δώσει επιπλέον λόγους ώστε όσοι επιμένουν να καπνίζουν το πιο δημοφιλές υποκατάστατο του τσιγάρου, να βάλουν τέλος στην συνήθειά τους αυτή, καθώς ακόμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να αποβεί μοιράιο.

Ο Tallmadge D’Elia, ηλικίας 38 ετών, έχασε τη ζωή του, όταν το ηλεκτρονικό του τσιγάρο εξερράγη με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξευθούν προς το πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του πριν λίγες μέρες στο φλεγόμενο δωμάτιό του από την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία είχε κληθεί από τους γείτονες του 38χρονου καθώς υπήρξαν αναφορές για πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, για τη φωτιά ευθυνόταν η έκρηξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ η νεκροψία στο D'Elia έδειξε πωε ι θάνατός του προήλθε από θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι, το οποίο προέκυψε όταν τουλάχιστον δύο από τα θραύσματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου σφήνωσαν στο κρανίο του.

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, το διάστημα 2009-2016 έχουν καταγραφεί 195 περιστατικά εκρήξεων και φωτιάς τα οποία σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και που είχαν ως αποτέλεσμα 133 τραυματισμούς, 38 εκ των οποίων σοβαροί.