Οι οπαδοί της «Επίπεδης Γης» πραγματοποίησαν το παγκόσμιο συνέδριό τους (vid)

Gazzetta team
Οι οπαδοί της «Επίπεδης Γης» πραγματοποίησαν το παγκόσμιο συνέδριό τους (vid)
Οι οπαδοί της θεωρίας της «Επίπεδης Γης» συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις απόψεις τους, θεωρώντας ότι το σφαιρικό σχήμα της Γης αποτελεί μία τεράστια παγκόσμια συνομωσία.

Εκατοντάδες οπαδοί της απόψης ότι ο πλανήτης μας δεν είναι σφαιρικός αλλά επίπεδος, πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες την πρώτη τους παγκόσμια συνάντηση για να συζητήσουν τις θεωρίες τους και να επιβεβαιώσουν τις απόψεις τους.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, με εκατοντάδες συνέδρους να παρακολουθούν ομιλίες, προβολές ντοκιμαντέρ αλλά και διάφορες ταινίες, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν την βασιμότητα των επιχειρημάτων τους.

Μεταξύ άλλων, ο κινηματογραφιστής Rob Sciba, ο οποίος στην ομιλία του διατύπωσε μία «υπερεξελιγμένη» θεωρία επαλήθευσης του ισχυρισμού ότι η Γη είναι επίπεδη, η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Γη είναι επίπεδη επειδή έτσι γράφτηκε στην Βίβλο.

Βέβαια, ο θιασώτης των θεωριών συνομωσίας πήγε τον συλλογισμό του λιγάκι παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Γη είναι σφαιρική, επιδιώκουν την απομάκρυνση των ανθρώπων από τον λόγο του Θεού μέσω της Βίβλου.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε κι η Υπηρεσία Διαστήματος των ΗΠΑ, η NASA, η οποία σύμφωνα με τον Sciba διαθέτει τις απαραίτητες αποδείξεις περί του επίπεδου σχήματος της Γης αλλά τις αποκρύπτει «εξυπηρετώντας τους σκοτεινούς σκοπούς μίας παγκόσμιας συνομωσίας».

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με «επιτυχία», ενώ οι σύνεδροι αποχώρησαν ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις που έλαβαν...