Σαουδάραβας πρίγκιπας ο αγοραστής του πίνακα του Ντα Βίντσι (pic)

Gazzetta team
Σαουδάραβας πρίγκιπας ο αγοραστής του πίνακα του Ντα Βίντσι (pic)
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Σε έναν βαθύπλουτο Σαουδάραβα πρίγκιπα πωλήθηκε τελικά το εκπληκτικό δημιούργημα του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου και πανεπιστήμονα.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμαντ είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του πίνακα «Ο Σωτήρας του κόσμου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που πωλήθηκε σε δημοπρασία τον Νοέμβριο για το ποσό-ρεκόρ των 450,3 εκατ. δολαρίων!

Είναι ένας από τους 5.000 πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς ιστορικό μεγάλου συλλέκτη έργων τέχνης.

Ο πρίγκιπας, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal φέρεται να κατέφυγε σε μεσάζοντα προκειμένου να αγοράσει το έργο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο μεσάζων του πρίγκιπα διαδόχου είναι ο πρίγκιπας Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud, έγραφε την Τετάρτη η εφημερίδα, ο οποίος φέρεται να διαβίβασε την εντολή στον οίκο Κρίστις που οργάνωσε την πώληση.

 

Την Τετάρτη, το Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι, που εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ότι ο πίνακας θα εκτεθεί στις αίθουσες του.

Ο πίνακας που κατείχε προηγουμένως το ρεκόρ του πιο ακριβού στον κόσμο, οι «Γυναίκες του Αλγερίου» του Πικάσο, πωλήθηκε αντί 179 εκατ. δολ. το 2015.

Πηγή: reader.gr