Ισπανία: Φορτίο με 330 κιλά ηρωΐνης στα χέρια της αστυνομίας (pics & vid)

Gazzetta team
Ισπανία: Φορτίο με 330 κιλά ηρωΐνης στα χέρια της αστυνομίας (pics & vid)
Στην μεγαλύτερη επιτυχία της τα τελευταία χρόνια, η ισπανική δίωξη ναρκωτικών «έβγαλε λαβράκι», εντοπίζοντας τεράστιες ποσότητες ηρωΐνης, αξίας 140 εκατομμύρίων δολαρίων.

Εντοπίστηκε, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, το μεγαλύτερο φορτίο ηρωΐνης, που έφτασε την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη απόπειρα μεγαλέμπορων ναρκωτικών να περάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά περίπου 330 κιλά του «λευκού θανάτου», χωρίς όμως να αποφύγουν τη σύλληψη και την κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας.

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν 4 άτομα (2 Δομινικανούς, 1 Ισπανό κι 1 υπήκοο Εκουαδόρ), ενώ η μεγαλύτερες ποσότητες εντοπίστηκαν σε λιμάνι της Βαρκελώνης, μέσα σε ένα φορτίο τσιμέντου, το οποίο μετέφερε ένα τουρκικό πλοίο, που είχε αποπλέυσει από λιμάνι της γειτονικής χώρας.

Οι αρχές αρχικά εντόπισαν στο πλοίο περίπου 260 κιλά ναρκωτικών, ενώ μετά από έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων εντοπίστηκαν κρυμμένα ακόμα 70 κιλά, φτάνοντας συνολικά στα 330 κιλά, ικανά να χωριστούν σε περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις, αξίας περίπου 140 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας, αποτελεί το γεγονός ότι καθ'όλη τη διάρκεια του 2016 οι ισπανικές αρχές κατέσχεσαν μόνο... 253 κιλά ναρκωτικών ουσιών.