Οι τζιχαντιστές απειλούν να αιματοκυλίσουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσα στις γιορτές (pics)

Gazzetta team
Οι τζιχαντιστές απειλούν να αιματοκυλίσουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσα στις γιορτές (pics)
Το ISIS καλεί τους υποστηρικτές τους ανά τον κόσμο να διεξάγουν επιθέσεις στις Χριστουγεννιάτικες αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Νέες απειλές εξαπολύουν κατά του Λονδίνου και της βασίλισσας Ελισάβετ οι τζιχαντιστές, με μία ακόμα αφίσα, μέσω της οποίας προειδοποιούν ότι «θα καταστρέψουν» τη βρετανική πρωτεύουσα.

Στην αφίσα απεικονίζεται ένας «μαχητής» του ISIS, ζωσμένος με εκρηκτικά, να κρατά ένα αυτόματο όπλο δίπλα σε μία φλεγόμενη βρετανική σημαία, ενώ στο πίσω μέρος το πιο εμβληματικό μνημείο της βρετανικής πρωτεύουσας, το Big Ben, είναι παραδομένο στις φλόγες ενώ στην κορυφή του κυματίζει η σημαία των τζιχαντιστών.

«Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας, όπως καταστρέψατε τη δική μας χώρα», είναι το μήνυμα που συνοδεύει τη νέα απειλή των τζιχαντιστών.

Στην άλλη αφίσα απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ πίσω από ένα μαχαίρι γεμάτο με αίμα με το μήνυμα: «Είστε υπό παρακολούθηση... σύντομα».

Το ISIS έχει εντατικοποιήσει την προπαγάνδα του πριν από την εορταστική περίοδο, δίνοντας στη δημοσιότητα μια σειρά από αφίσες που απειλούν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και τις ΗΠΑ με επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα δείχνουν τον Άγιο Βασίλη με δεμένα τα χέρια στη Regent Street του Λονδίνου ή να στέκεται δίπλα σε μία κούτα με εκρηκτικά μπροστά από την Times Squares της Νέας Υόρκης και συνοδεύονται από μηνύματα όπως «Θα συναντηθούμε τα Χριστούγεννα... σύντομα».

Η τζιχαντιστική προπαγάνδα χρησιμοποιεί φωτογραφίες με χαρακτηριστικά τοπία των ευρωπαϊκών πρωτευουσών - όπως ο Πύργος του Άιφελ - κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και τα «ντύνει» με σκοτεινές εικόνες, εξαπολύοντας απειλές στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά και με σύνθημα «σύντομα στις διακοπές σας».

Οι εικόνες διέρρευσαν από την BlackOps Cyber, μια υπηρεσία του dark web, πριν από αρκετές ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Epoch Times.

Στην τελευταία αφίσα απεικονίζεται ένας τρομοκράτης να κοιτάζει την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, τονίζοντας ότι από τις επιθέσεις «δεν θα εξαιρεθούν ούτε νέοι, ούτε ηλικιωμένοι, ούτε γυναίκες» και προτρέποντας τους «σταυροφόρους» να μην κάνουν«πίσω για το αίμα, ανταμοιβή είναι ο παράδεισος».

Πηγή: reader.gr