Κροκόδειλος 6 μέτρων πήγε να δροσιστεί σε παραλία της Φλόριντα (pics & vid)

Gazzetta team
Κροκόδειλος 6 μέτρων πήγε να δροσιστεί σε παραλία της Φλόριντα (pics & vid)
Oι ακτές κι οι θάλασσες της ηλιόλουστης Φλόριντα κρύβουν αρκετούς κινδύνους για τους λουόμενους, καθώς εκτός από τους καρχαρίες που πραγματοποιούν «υποβρύχιες περιπολίες», οι ντόπιοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τεράστιους κροκόδειλους που λιάζονται στις ακτές.

Το τροπικό κλίμα που επικρατεί στα νότια της πολιτείας της Φλόριντα αποτελεί την αιτία της προσέλκυσης μεγάλων ερπετών, όπως οι κροκόδειλοι, οι αλιγάτορες αλλά κι οι -εισαγόμενοι- πύθωνες.

Για αυτούς τους λόγους δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες μίας παραλίας στη νοτιοδυτική Φλόριντα, ξύπνησαν με μία αρκετά επικίνδυνη συντροφιά στην ακτή, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τους.

Ένας κροκόδειλος του αλμυρού νερού, μήκους σχεδόν 6 μέτρων εντοπίστηκε να λιάζεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, αποτελώντας σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για όσους ήθελαν να επισκεφθούν την παραλία.

Οι λουόμενοι ενημέρωσαν αμέσως τις τοπικές αρχές, οι οποίες με τη συνδρομή των εξειδικευμένων «κυνηγών κροκοδείλων» κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το τεράστιο ερπετό και να το απομακρύνουν από την πολυσύχναστη παραλία.

Παρόλα αυτά, το φαινόμενο τεράστιων κι επικίνδυνων ερπετών να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, έχει αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικότερα όταν ολοένα και μειώνονται οι απαραίτητοι βιότοποι για τη διατροφή και την αναπαραγωγή τους, ενώ δεν είναι και σπάνιο το φαινόμενο των επιθέσεων σε κατοικίδια ζώα της περιοχής.