Η γυναίκα που θα τα βάλει με τον Πούτιν (pics & vid)

Gazzetta team
Η γυναίκα που θα τα βάλει με τον Πούτιν (pics & vid)
Η διάσημη παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης, Ksenia Sobchak, ανακοίνωσε δημόσια την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου έτους, με σκοπό να βάλει τέλος στην παντοδυναμία του Ρώσου προέδρου.

Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες γυναίκες στη ρωσική τηλεοπτική και πολιτική σκηνή, καθώς παρουσιάζει το δικό της πολιτικό talk show στην τηλεόραση με μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Η Ksenia Sobchak φιλοδοξεί να βάλει ένα τέλος στην πολύχρονη κυριαρχία του Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς όπως αναφέρει η ίδια, «επιθυμεί να ενώαει όσους έχουν κουραστεί με την εξουσία του Πούτιν κι επιθυμούν την αλλαγή στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες σκοτεινές πτυχές στην ιστορία της όμορφης Ksenia, καθώς ο πατέρας της, ως δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης τη δεκαετία του '90, είχε συνεργαστεί στενά με τον Πούτιν, αφήνοντας υπόνοιες ότι η υποψηφιότητά της θα λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στην υποψηφιότητα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ορκισμένου εχθρού του Ρώσου προέδρου.

Πάντως, η ίδια απορρίπτει κατηγορηματικά τις σχέσεις της με το Κρεμλίνο, δηλώνοντας πως σε περίπτωση που η υποψηφιότητα του Ναβάλνι μπλοκαριστεί από το δικαστήριο, ούτε η ίδια θα κατέλθει στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης άνοιξης.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Ρώσος Πρόεδρος μονοπωλεί την εξουσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός επί σειρά ετών, καθώς ανέλαβε καθήκοντα ως υπηρεσιακός Πρόεδρος το 2000, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Μπόρις Γιέλτσιν.