Βενεζουέλα: Νικητής των περιφερειακών εκλογών ο συνασπισμός του προέδρου Μαδούρο

Gazzetta team
Βενεζουέλα: Νικητής των περιφερειακών εκλογών ο συνασπισμός του προέδρου Μαδούρο
Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον πρόεδρο Μαδούρο επικράτησε στις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών στις 23 πολιτείες της χώρας, που μαστίζεται από κοινωνικές συγκρούσεις κι οικονομκική καθίζηση μετά από πολύμηνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Νίκη του προέδρου Μαδούρο και της παράταξής του δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών για την ανάδειξη κυβερνητών στις 23 πολιτείες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που υποστηρίζονταν από τον κυβερνητικό συνασπισμό κέρδισαν την πλειοψηφία σε 17 πολιτείες, ενώ η αντιπολίτευση τις υπόλοιπες 5.

Η συμμετοχή άγγιξε το 62%, ενώ η αντιπολίτευση δήλωσε πως δε θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα καθώς αποτελεί προϊόν νοθείας, ζητώντας τη συνολική επανακταμέτρηση των ψήφων.

Μετά το πέρας της καταμέτρησης και με τα αποτελέσματα να έχουν αναδείξει νικητές κι ηττημένους, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο δήλωσε πως «ο τσαβισμός είναι ζωντανός, στον δρόμο, θριαμβευτής», ενώ με τη σειρά της η αντιπολίτευση που είχε προσδώσει στις περιφερειακές εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος κάλεσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν μετά από ένα ευρύ κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που διήρκησαν μήνες κι είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 125 ανθρώπων, χιλιάδες συλλήψεις και την καταβαράθρωση της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.