Με σύμμαχο τα drones η γαλλική τροχαία (vid)

Gazzetta team
Με σύμμαχο τα drones η γαλλική τροχαία (vid)
Έναν πολύτιμο σύμβουλο αποκτά η γαλλική υπηρεσία τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, καθώς επιστρατεύει drones για να ελέγχει καλύτερα κι αποτελεσματικότερα την κυκλοφορία στις μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Με σύμμαχο την τεχνολογία θα δίνει από εδώ και πέρα τις «μάχες» της για την οδική ασφάλεια η τροχαία αυτοκινητοδρόμων της Γαλλίας, καθώς επιστρατεύει δεκάδες drones για την κατόπτευση του τεράστιου δικτύου οδικών αρτηριών.

Η αρχή έγινε από τη διεύθυνση τροχαίας στην περιοχή του Μπορντό, στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου ήδη τέθηκαν σε υπηρεσία τα πρώτα μη επανδρωμένα εναέρια μέσα για τον έλεγχο και την πρόληψη ατυχημάτων.

Στα drones είναι ενσωματωμένες κάμερες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες με τη βοήθεια δορυφόρων στέλνουν τις εικόνες που καταγράφουν κατευθείαν στους υπολογιστές του δικτύου της τροχαίας αλλά και σε όσους μοτοσυκλετιστές της γαλλικής τροχαίας έχουν τις αντίστοιχες εφαρμογές στα κινητά τους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δικυκλιστές της αστυνομίας ενημερώνονται άμεσα και real time για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές αλλά και τροχαία ατυχήματα, επεμβαίνοντας άμεσα και πολλές φορές σωτήρια για τους οδηγούς.

Κύριος στόχος, προς το παρόν, των γαλλικών αρχών είναι ο έλεγχος της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (νταλίκες, φορτηγά), καθώς σύμφωνα με στοιχεία κάθε ώρα σταματούν και πιστοποιούν 15-20 παραβάσεις την ώρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την υπερβολική ταχύτητα και την παράνομη προσπέραση, ενώ αν το μέτρο κριθεί επιτυχημένο θα επεκταθεί και σο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο.