Βόρεια Κορέα: «Ο Τραμπ τράβηξε τη σκανδάλη, θ' απαντήσουμε με πράξεις»

Gazzetta team
Βόρεια Κορέα: «Ο Τραμπ τράβηξε τη σκανδάλη, θ' απαντήσουμε με πράξεις»
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας απειλεί πως θα απαντήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με πράξεις.

«Με την πολεμική και παράλογη τοποθέτησή του στα Ηνωμένα Έθνη, ο Τραμπ τράβηξε τη σκανδάλη εναντίον μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Ρι Γιονγκ Χο απείλησε ότι η Β. Κορεά είναι «έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις, όχι με λέξεις αλλά με πράξεις».

Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς η διοίκηση Τραμπ προσπαθεί να περιορίσει την επέκταση των πυρηνικών όπλων του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα «καταστρέψουν εντελώς τη Βόρεια Κορέα» εάν αναγκαστούν να υπερασπιστούν τη χώρα ή τους συμμάχους της. Ο Αμερικανός πρόεδρος προσέθεσε ότι ενώ οι ΗΠΑ έχουν «μεγάλη δύναμη και υπομονή», οι επιλογές της για τις διαπραγματεύσεις με το απομονωμένο έθνος θα μπορούσαν σύντομα να εξαντληθούν.

Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου μια εβδομάδα μετά την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα μετά την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε, τον περασμένο μήνα, ότι όσο περισσότερες κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, τόσο πιο γρήγορα ωθούν τη χώρα να αναπτύξει περισσότερο το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

Πηγή: reader.gr